Műhelytitkok

Címkék: film bakik kulisszatitkok

2009.03.13. 23:23

Köszönöm a sok látogatót, akit ide irányított a puruttya blog, kellemes meglepetés volt! Örülök a sok hozzászólásnak is, bár látom sokan nem értik az oldal koncepcióját, ezért egy kis magyarázat:

Azért régi filmet vettem górcső alá, mert az ment aktuálisan a televízióban. A következő poszt tárgya (holnap) a Die Hard lesz, ugyanis azt adja szombaton az rtl klub. A pénteket tényleg elnéztem... dehát baki blogon miért ne lehetne baki? :D

A bakikat nem én találtam, és ezután sem csak azokat fogom közzétenni amiket én találok, hanem minden bakit amiről tudomást szerzek, bármilyen más weboldalról. Aki azt hiszi hogy nem nagy munka megírni egy posztot, és ez "csak lopás", annak javaslom, hogy vegyen elő egy filmet, és egy internetes bakigyűjteményt, fordítsa le a bakikat magyarra (elég fejben) majd keresse meg a megfelelő jeleneteket, kockázza ki az adott bakit, csináljon képernyőképet, töltse fel, és irjon mellé valami szöveget, ellenőrzze a helyesírást úgy ahogy, és tegye fel a blog html szerkesztőjébe. A végén észreveszi amit én, hogy hip-hop elment legalább 2-3-4 óra. De most komolyan... próbáljátok ki. Egyébként én innen dolgozom, nem titkolom, akit ebben a nyers szöveges formában érdekelnek a bakik angolul, az szolgálja ki magát: IMDB. A moviemistakes oldalt eddig nem ismertem, de köszi szépen, mostantól azt is nézegetem.

Mint azt a puruttyások említették, társszerkesztőket keresek, akik hasonló posztokat tudnának/szeretnének írni, ugyanis mint kiderült rettenetes sok idő ezt így összehozni, és hiába lesz most a Charlie's Angel a tv2-n, egyelőre nincs időm és energiám arról is írni, pedig abban is vannak nagyon durva dolgok. Úgy számolom minden héten 3-4 film megy a televízióban, amiről érdemes írni, amiben sok baki van, ha tehát 3-4-en írnánk a blogot, fejenként heti egy poszttal már le tudnánk fedni a teljes heti kínálatot. Főleg azért, mert például a Charlie's Angels nekem nincs is meg. Jelentkezni az elkurtukblog@gmail.com címen lehet.

Végezetül ismét köszönet a puruttya blognak, és minden látogatónak, aki értékelte a fáradozásomat, akik betettek a kedvenceik közé, és akik újra ellátogatnak ide. A következő posztban már gif animációk is lesznek. Videót egyelőre nem sikerült csinálnom, de talán nem is érdemes egy 4-5 képkockás jelenet miatt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JerrycoCane 2009.03.14. 04:27:37

Az oldal jó. Aki fikázza, az csupa olyan unatkozó majom, aki magától valszeg semmilyen kezdeményezést nem csinál végig, ellenben nagyon okosan képes másokat osztani.
Aki azt mondja, hogy ne fikázz, hanem csinálj jobbat, annak ugyanezt kívánom: Ne itt fikázz, hanem találj ki egy jobb blogot.
Láttam, olvastam sok filmes bakioldalt, de ennek a felépítése egészen jónak igérkezik.
Sok sikert hozzá!

dalmocza 2009.03.14. 08:47:59

Jómagam is filmbuzi lennék, nekem naon bejött! sehol nem találtam ilyen kimerítő listát 1-1 film bakijairól. Sztem érdemes lenne arra kérni az olvasókat, hogy segítsenek be, ha vmelyik blockbusternél ilyet tapasztalnak, és akkor lehet még több összegyűlne. A legjobbakat!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.03.14. 12:03:35

Csak részben köszönheted a puruttyának szerintem, az index tett ki tegnap, rögtön az első posztoddal.

Niki19821214 2009.03.14. 12:15:03

@JerrycoCane: kicsit bekeveredtél, nem? Akkor most magadnak is ezt kívánod, vagy mi?

A Futrinka utca lakója (törölt) 2009.03.15. 09:00:04

Nem jó ez, egy post után már magyarázkodni.

JerrycoCane 2009.03.17. 11:16:48

@Niki19821214:
Nem keveredtem bele:
Akik a Gladiátor posztban azt mondják, hogy az oldal készítője ne a filmet fikázza, hanem készítsen jobbat, azoknak szóltam, hogy ne ezt az oldalt fikázzák, hanem készítsenek jobbat. :)

Niki19821214 2009.03.26. 17:39:37

@JerrycoCane: jah, vágom. Akkor én keveredtem bele... :-)

algi 2009.03.28. 18:29:24

Tehát ez amolyan szerkesztői munka ezek szerint. Akkor bocsánatot kérek, eddig abban a meggyőződésben éltem, hogy egy blog lényege a tartalom, de ha más másra használja a blogot, akkor fejet hajtok.
süti beállítások módosítása