Most szombaton lesz az RTL KLUB-on a Die Hard első része, avagy magyarul a Drágán add az életed 1988-as klasszikus akció műremek Bruce Willis főszereplésével. A film cirka 21 évvel ezelőtti, azokból az időkből, amikor még Bruce-nak volt haja, és viagra nélkül is állt neki a cerka, ettől függetlenül még ma is megállja a helyét, nem hiába tűzték műsorra ismét… és ismét… és ismét… és… ismét.

Az, hogy egy film nagy klasszikus, nem jelenti azt, hogy nincs elkúrva, tehát a Dia Hard – Drágán add az életed is hemzseg a filmes bakiktól, a látható kellékektől kezdve egészen a történetbeli értelmetlenségekig. Természetesen ebben a posztban is 100% saját készítésű képeket és animációkat teszek közzé, semmi nincs más bakikkal foglalkozó oldalról lopva. Vágjunk hát bele a közepébe:

 

 

John McClane megérkezik repcsivel, hogy találkozzon szerelmetes oldalbordájával a Nakatomi toronyban. Egy limuzint is küldenek érte, amit egy afroamerikai újonc vezet. Útközben látszik a torony a lemenő nap fényében, aminek még csak a közelében sincs más magas épület.

Ennek ellenére főhősünk az egyik jelenetben, a szomszéd házban vetkőző csajt stíröl. Ebben az a poén, hogy a filmben semmi jelentősége ennek a jelenetnek, tehát ha simán kivágták volna, máris eggyel kevesebb baki lenne:

Időközben megjönnek a „terroristák” is, akik David Copperfieldtől kölcsönzik autóikat, de erről majd később. Most csak nézzük meg, hogy szállnak ki az autó hátuljából, amiben nincs semmi más csak ők maguk, a csúnya gonosz bácsik:

Aki még nem látott esetleg vérpatront, az most megnézheti hogyan is mutat az ing alá rejtve. Persze az is lehet, hogy épp egy szögletes paradicsomkonzerv volt a biztonsági őr ingzsebében vacsira, amit a gonosz terroristák jól szétlőttek:

 

 

 

 

 

 

 

 

John McClane a McClane klánból ezt persze nem hagyhatja annyiban, megbosszulja a biztonsági őr vacsoráját, és ő is össze paradicsomszószozza az egyik terrorista ingjét, majd leküldi liften a többieknek, hogy még véletlenül se használhassa ki a meglepetés erejét a továbbiakban. Nem csoda, a McClanek mindig nagy stratégák voltak… ki is haltak.

De hogy miért is fontos ez a halott terrorista a liftben? Azért, mert egy Disney filmben (nem ugrik be melyikben) volt, hogy senki nem hal meg, csak nagyon NAGYON bibis lesz. Ez is egy ilyen eset, erre bizonyíték, hogy amikor a főnöke megsimizi a buksiját, az állítólagos halottunk becsukja a szemét. Halottak pedig nem csinálnak ilyet. Ugye?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most hogy mindenki tud McClanről, természetesen megpróbálják levadászni, fent a tetőn kergetőznek is egyet, ahonnan egy bravúros csúszással menekül hősünk. Csúszás előtt/után/közben viszont a jobb kezéből a balba vándorol a géppuska, majd vissza a jobba.

Ezután ugrunk egy kicsit az időben… tényleg nem nagyot, mondjuk tekerjünk oda, ahol a kiérkező dagadt afro rendőrnek az autójára dob egy hullát, aki persze csak nagyon bibis mint tudjuk. Találós kérdés: Hány autója van a dagi rendőrnek?

Na nézzük csak. Van neki egy, amin nincsenek az első ablak előtt reflektorok (tudjátok, amivel a COPS sorozatban éjszaka a kurvák szemébe világítanak) és van neki egy olyan, amin vannak ilyen reflektorok. Az utóbbi csak akkor látszik, amikor felülről mutatják, hogy ráesett a bibis bácsi. De ha ez nem lenne bizonyíték, akkor nézzük a hátsó ajtó díszlécét, és az ajtó ívét:



Most hogy már a rendőrök is tudnak McClanről, nem csak a terroristák, ideje nekilátni a rablásnak, mert ugye a terroristáink igazából nem is terroristák. Ehhez viszont meg kell fúrniuk egy széfet, amihez speciális fúrót használnak, olyat ami előbb kezd szikrázni mint ahogy a fúrófej egyáltalán forogna, illetve hozzáérne a kifúrandó felülethez:

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen az időközben a helyszínre érkező rendőrök sem tétlenkednek, legalább olyan hévvel rontanak neki a Nakatomi Toronyháznak mint a Flórián téri bankrablásnál a környék tízemeleteseinek. Előkerül a lángvágó (aminek körfűrész hangja van) és megpróbálják a leghülyébb helyen kinyitni az üvegajtó acél részét, ahelyett, hogy bevernék az üveget, és simán bemennének. Erre egy csapat rabló döbbenti rá őket, akik az üvegen keresztül tüzet nyitnak a rendőrökre, gyk kinyitva az eddig áthatolhatatlannak hitt ajtót.

A rendőrök itt nem adják fel, egy páncélozott járművel támadják be újra az épületet. Elérkeztünk a második találós kérdéshez. Hány rakétát lőttek ki a rablók a toronyból? A megfejtés az hogy csak egyet, viszont az a filmben kétszer láthatjuk, mintha kettőt lőttek volna. Erre bizonyíték a második rakéta kilövésekor visszarakott ablak, amit aztán újra átlő a kedves rabló, illetve az ugyanúgy maszatos üveg, ami ugyanúgy törik szét, ugyanolyan alakú a füst, és ugyanúgy szóródnak szét a szikrák. Itt is van négy kép, első kettő az első, második kettő a második lövés. Ezt a bakit egyébként minden oldalon, hibásan, úgy tartják számon, hogy kétszer lövik át az ablakot. De mint írtam, valójában egy lövésről van szó csupán, amit két kameraállásból is felvettek, és kettőnek "hazudnak".




Főhősünk a bajba került rendőrök segítségére siet egy adag C4-el, amit a rablóktól zsákmányolt. Mint ekkor kiderül, a McClanek nem csak borzasztó rossz stratégák, de rettenetesen hülyék is, mivel nincs más épp eszű ember, aki miután bedobott egy adag robbanószert a liftaknába, végignézze, hogy az hogyan robban fel. Főleg, hogy a robbanás a hangsebességnél is gyorsabban megy végbe, azaz ideje sem lenne (ha ez nem egy film lenne) behúzni a nagy hülye fejét a liftaknából, mielőtt az ropogósra sül.

 

 

 

 

 

 

 

 

Innentől aztán újra zajlanak az események, ugorjunk ahhoz a részhez, amikor McClane felrohan a tetöre, lezavarni onnan a túszokat, ugyanis a tető (Ó JAJJ!) alá van aknázva! Hősünknek eddig is gyakran változott össze vissza a trikójának a színe, viszont egy ideje ugye félmeztelen szegényke. Akkor viszont hogy kerül vissza rá a trikó, amikor a helikopterből mutatják és épp a levegőbe lövöldözik? De mielőtt ezen morfondíroznánk, van más is, egészen pontosan egy rakás más is, mert egy halom füstbomba van a leszállópályára szigetelőszalagozva:



Bumm! Ugrás a tetőről. Az ilyen jeleneteknél mindig kíváncsi vagyok, hogy vajon az ugró, honnan tudja, hogy meddig ér a tűzoltócső? Mint kiderül, jelen esetben épp a két emelet között landol McClane, de mivel ez a rendezőnek nem tetszett, vágás után máris épp megfelelő magasságban van a főhős ahhoz, hogy betörje az ablakot, ahol aztán a hátára esik. Újabb vágás, és már hason is van…

Most már mindjárt vége a filmnek, térjünk vissza a David Copperfield autóhoz, amivel a rablók érkeztek. Ugye a hátuljából jöttek ki a rablók, és semmi más nem volt a teherautóban. Akkor mégis hogy az istenből kerül elő ez a tűzoltóautó? És akkor már miért nem tank? És miért van rosszul írva az oldalán a DEPARTMENT felirat DERPARMENT-nek?

Remélem tetszettek a fenti bakik, és mostantól új szemmel fogtok nézni erre a filmre, illetve ha másokkal együtt nézitek, akkor nekik is felhívjátok a figyelmüket ezekre a bakikra. Maradt még egyébként, szóval Ti is nyugodtan keresgélhettek még a filmben, például ott van a legvégén az, amikor a főgonosz rabló leesik, és ezt lassítva mutatják… de a háttérben a szállingózó papírok rendes sebességgel szállingóznak nem lassítva. Illetve amikor tartja McClane a csaját, akinek az órájába kapaszkodik a főgonosz, akkor nincsenek az ablakkereten üvegszilánkok, de amikor leesik a csúnya bácsi, és a jók vigadnak, már csomó törött üveg áll ki az ablakkeretből…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dezső a Túlélő 2009.03.14. 09:18:06

Hehe , asszem jolesz megint emgnézni ezt a filmet :)

maca44 2009.03.14. 10:56:02

Kedvet adtál,hogy ujra megnézzem amugy Bruge Willis a kedvencem.

Viktor421 (törölt) 2009.03.14. 11:21:09

Jó blog! Csak így tovább!

Niki19821214 2009.03.14. 11:27:27

@maca44: egyetértek, nincs az a bakimennyiség, ami megutáltatná velem a filmjeit :-)

Marilyn · http://eeuauaughhhuauaahh.ytmnd.com/ 2009.03.14. 11:27:58

Nem rossz, nem rossz, lehet, hogy nézni fogom a blogot? :P
A Puruttya ajánlásával...:D

Murderer69 · http://electronicsundays.blogspot.com 2009.03.14. 14:46:52

csapassad neki nagyon jó a blog
lehet meg hirdetem az én blogomban is ;)

DRAKEmadaffaka 2009.03.14. 17:39:46

i like this blog :P
but firstly Puruttya, 'caus the hamsters will attack :O :D

66th Zealot platoon 2009.03.14. 21:33:00

A blog remek. Az animalt kepek hasznosak, de rohadt idegesitoek is egyben.
Lehet,hogy csak enegem zavarnak, akkor viszont szard le.

Bagaba 2009.03.14. 21:53:44

Mentél Rss-be! Nagy vagy! Linkek közé pakollak a blogomon!

Mateusz 2009.03.14. 22:01:36

Jó a blog nagyon. Az első gif es képnél a csávó mellényéről az egyik gomb ki is jön meg olyan mintha eltűnne a nyakkendője.:D

Rocko- 2009.03.14. 23:04:15

hmm, jó blog.
"Az utóbbi csak akkor látszik, amikor felülről mutatják, hogy ráesett a bibis bácsi. De ha ez nem lenne bizonyíték, akkor nézzük a hátsó ajtó díszlécét, és az ajtó ívét:"
valamint az ajtó kívülről fehér, de amikor kinyitja, akkor belül fekete. hiába amerika, hiába hülyék, nem szoktak egy ajtót két színűre fényezni.

Kolenk 2009.03.15. 07:40:02

És a trikó váltás ? Az elején fehér trikóban van majd utána barnában ?

sertésmájkrém 2009.03.15. 13:02:49

Meg lehetne oldani, hogy a fejlécre kattintva visszakerüljek a blog főoldalára?
Vagy hogy a rákba kell itt? Keresem azt a kva linket de nem találom.

leibolmaj 2009.03.15. 17:19:25

állat! remélem rengeteg folytatás lesz!

mutant · http://universal.blog.hu 2009.03.15. 20:14:54

kvajó a blog! a Tróját is ajánlom figyelmetekbe:D

Syolos 2009.03.16. 18:25:58

A liftaknás robbantás több szempontból is vicces: amikor berobban, a beágyazott gifed szerint jobbról(!!) világítja meg a fény Willis arcát. Még véletlenül sem egy lámpával hozták létre az effektet, neeem :)

Sonrisa 2009.03.17. 09:35:55

Halad ez szépen, rendszers visszajáró leszek :)

Fejlődő Szervezet 2009.03.17. 20:17:10

Szerintem ez kicsit gyengébb, mint a Gladiátoros. Úgy értem, ott azért sokkal fainabb dolgokat világítottál meg (traktornyomok, nitrós szekér stb.) míg itt, hogy van-e szilánk az ablakban vagy hogy McClane benézi az atomvillanást, meg hogy szikrázik a nemforgó fúró és két autóval vesznek föl egy jelenetet... hát, szerintem who gives a shit kategória. Remélem érted mire akarok kilukadni, nem baszogatás, vélemény. Örülök a blognak és maradok olvasód.

Fejlődő Szervezet 2009.03.17. 20:18:32

AZt elfelejtettem az előbb hozzátenni, hogy - mint említetted - ez egy 20 éves film. Ezt figyelembe kell venni.

lojzi1 2009.03.20. 14:09:53

A nyitóbakira van magyarázat, miszerint a látvány alapján nincs körülötte magas épület. Egyszerű: MÖGÖTTE vagy egy másik tornyház.

orgyen 2009.08.08. 21:48:52

Egy Disney filmben (...) senki nem hal meg, csak nagyon NAGYON bibis lesz.

Ez a "Hőserdő őse"... Akarom mondani "Az őserdő hőse".
süti beállítások módosítása