Tripla vagy semmi

Címkék: film mozi bakik kulisszatitkok

2009.04.03. 16:16

Az Ocean’s eleven, avagy szószerinti fordításban Tripla vagy Semmi című filmnek, most hogy van még kettő belőle, az Ocean’s 12 és az Ocean’s 13, akár azt a nevet is adhatnánk utólag, hogy A Celebek Háborúja : Klón Háborúk. Ugyanis a három filmben összesen annyi celeb szerepel, hogy saját maguk akár el is játszhatnának egy Oszkár díjátadót, anélkül hogy a nézőnek hiányérzete lenne öreg, fiatal, nő, és férfi celebekből. De hát épp ezért is volt sikeres a film, legalábbis az első rész, amiről most szó lesz, és amit ma este pénteken a Film+ is lead este 21:00-kor.

A film alap storyja, hogy van a szupersármos, börtönből frissen szabadult svindler Danny, akit George Clooney alakít, és aki a fejébe veszi, hogy kirámolja Las Vegas nem egy… hanem rögtön három kaszinóját, amik teljesen véletlenül egy kézben vannak, mégpedig abban a kézben, amelyik lecsapta az ő kezéről a főhősnőt, Julia Roberts-et. Bár elég sok kéz volt ebben a mondatban, tegyünk még hozzá párat, ugyanis a film címe azért Ocean’s Eleven, mert 11 „rosszfiú” követi el a kaszinórablásokat. Összesen tehát 22 enyves kéz van a filmben.

Az Danny hatalmas szerencséje, hogy rajta kívül a másik 10 rosszfiú egyike sem vette a fáradságot, hogy utánanézzen, egyáltalán nincs olyan szabályozás Nevada államban, ami kötelezővé tenné annyi készpénz a helyszínen való tartását, mint amennyi a napi forgalom a kaszinóban. Tehát már maga a film alaptézise, hogy raboljunk 160 millió dollár, mert aznap olyan sok pénz lesz ott, eleve baromság. Arról nem is beszélve, hogy a filmben kirablásra kiszemelt három kaszinó a valóságban nem ott, és nem úgy helyezkedik el, ahogy Danny lerajzolta. De mit is várnánk egy börtönviselt csalótól? Hiteles kartográfiát?

A másik alapvető hiba Danny tervében az, hogy 160 millió dollár, az Amerikai jegybank adatai alapján 1600 kilogramm súlyú, ugyanis a legnagyobb forgalomban lévő bankjegy jelenleg a 100 dolláros, amiből 10,000 darabnak a súlya 10 kiló. Ez lenne ugye 1 millió dollár 160 millió dollár akkor értelemszerűen 160x10 azaz 1600 kiló súlyú. Ezt a súly kizárt dolog, hogy 8 ember ki tudná cipelni a kaszinó páncélterméből csak úgy…

A rendszeres olvasók már megszokhatták, hogy a blog folyamatosan hü marad saját nevéhez, ugyanis eddig az összes poszt el volt kúrva, ez alól a mostani sem kivétel. Jelenleg az okozta a problémát, hogy a filmből a szélesvásznú változatot sikerült megszerezni, amin a bakik a több mint a fele nem látszik. Várhatóan a TVben ezek majd láthatók lesznek, úgyhogy íme egy gyors lista a számomra láthatatlan bakikról, a teljesség igénye nélkül:

  • Amikor Linus és Rusty Tessre várnak, Rusty rákkoktélt eszeget egy pohárból. A pohár átváltozik tányérrá, és vissza.

  • Az autókereskedésben az eladó zsebében lévő két tollból az egyszer csak az egyik eltűnik.

Na de lássuk, mi van a szélesvásznú változatban?

Kezdjük azzal, hogy Danny Ocean jobb mint Rodolfo. Egyik pillanatban így, a másikban úgy áll a haja, a ruhája, ez nála mondhatni természetes. Nem is kell sokat várni az ilyen trükkökre, rögtön bemutat egyet a film második percében. Először zakó kigombolva, aztán be:

A film eleje arról szól, hogy szedik össze a jónépet, akik az agyalágyult kaszinórablásban majd részt fognak venni. Amikor Reubent akarják beszervezni - aki tervezte az egész biztonsági rendszert – a tag épp kajál, és amikor hátulról mutatják felvesz egy villát. Majd egy szempillantás és egy vágás után mutatják előröl, és nincs villa a kezében, helyette erősen gesztikulál a kezeivel.

A kis és nagy autó versenyénél a forgatócsoportot elkaphatta egy jó kis eső, ugyanis a felvételek felében száraz a pálya, a másik felében viszont tócsás, vizes, ráadásul az autók kereke is minden alkalommal más távolságra van a rajtvonaltól, ahányszor csak mutatják őket:

Ráadásul az autók oldalán tükröződnek a pálya mellett ácsorgó stábtagok körvonalai, ami filmen jól látszik, így kevésbé...

Később Linus kizsebel egy brókert a tömegközlekedésen. Az egyik pillanatban még hosszában, a következő pillanatban viszont keresztben van a szájában egy toll, a harmadik pillanatban pedig satu féket nyomott a busz, és benyelte az egész tollat mélytorokba, de ezt a jelenetet már kivágták a filmből.

Lassan aztán csak összeáll a banda, nekikezdenek a hihetetlen bonyolult, és olyan sokszor a vak szerencsére épülő tervnek. Az ilyen filmekben egyébként tökre vicces az, hogy minden pontosan úgy alakul, ahogy azt a rendező, vagy akarom mondani a főrabló kitalálja. Minden pontosan úgy zajlik. Persze ez nem dokumentumfilm, de ha valaki ezzel megpróbálkozna az életben, el sem jutna addig, hogy megvalósítsa, mert a másik tíz elkövető röhögné képen.

Jópofa az a jelenet, amikor Danny-t egy izomagyú csávó püföli cipóra egy hátsó szobában, ugyanis simán megbeszélik a dolgaikat, amit persze a kint ácsorgó örök nem hallanak, viszont amikor a verekedés hangokat utánozzák azt már hallják. Akkor most hangszigetelt a szoba vagy nem?

Az is marhajó, amikor a kis kínai csávó ott akrobatikázik, hogy hozzá ne érjen a padlóhoz, elvégre az riaszt. De amikor berobbantják az ajtót, és minden csupa törmelék lesz, ráadásnak betrappol két férfi, a riasztó pedig meg se mukkan. Elég érdekes riasztó az ilyen... lehet mégsem akkora biztonságtechnikai májer ez a Reuben?

Most, hogy szét lett díbolva a páncélterem, nem maradhat örökre titokban a betörés, Mr. Benedict ki is hívja a SWAT-ot, majd azok kérésére kikapcsoltatja a világítást a páncélteremben az egyik biztonsági őrrel. A szemfülesek itt észrevehetik, hogy a világítás kikapcsolása után nyomja meg a biztonsági őr a gombot pár pillanattal, és nem előtte. Ez bizonyára olyan lehet, mint a csillaghajókon a másodtiszt, aki mindig elismételi a kapitány utasítását, ez ugyanis a dolga:

- Pajzsokat fel.
- Pajzsokat fel!
- Tűz az első foton torpedóvetőkkel.
- Tűz az első foton torpedóvetőkkel!
- Energiát a hajtóművekbe.
- Energiát a hajtóművekbe!

Itt viszont van egy ember, aki a lámpa leoltódása után megnyomja a lámpa leoltás gombot. Értelmetlen? Igen. Bevált szokás sok filmben? Igen.

Hasonló baromságok még a filmben például, hogy oké rendben, a kihordott táskákban, amit Benedict emberei vittek ki, és nagy X-el voltak megjelölve, csak szórólapok voltak. Ez világos. Nem a pénz robbant fen, hanem csak szórólapok. De, hogy kerültek oda azok a szórólapok? Mert nem abban a kocsiban, amiben a kis kínait tolták be, az tuti.

Vagy, hogy Mr. Benedict akkor jön rá dupla csavarra, amikor észreveszi, hogy nincs a terem padlójára gravírozva a Belaggio felirat. Tudjátok mi a tripla csavar? Az, hogy soha nem is volt, mert a felbérelt mexikói bevándorló feketemunkások tequilára verték el a pénzt, és nem gravíroztak semmit sehová. Ezt bizonyítja az a jelenet is, amikor a frissen berobbantott páncélterem ajtón belép Danny és Rusty, és nincs a padlón semmilyen gravírozás, vagy amikor azt nézik, ahogy Mr. Zerga táskáját beviszik a terembe, ahol szintén nem látszik semmilyen gravírozás.

Illetve itt van még Mr. Walsh, aki valójában nem szállodaigazgató, hanem egy jumper, aki úgy ugrál egyik helyről a másikba, átszakítva a tér szövetét, mintha csak egy PVC szalagfüggönyt hajtana szét. Azt hitte a kis butus, hogy sötét titkára nem derül fény, de mi elkaptuk, el bizony a kis butust! Egyik pillanatban még Mr. Zergával van, nézik a monitorokon ahogy viszik a táskát a páncélterembe:

A másik pillanatban, akarom mondani ugyanabban a pillanatban pedig Franket kíséri ki az épületből:

Végül Danny újabb ruházkodási trükkje, az ide-oda kerülő megkötetlen nyakkendő:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Cica75 2009.04.03. 17:44:53

A legnagyobb bankjegy 1.000 dollaros...

noirA 2009.04.03. 17:54:29

Arra, hogy ne minden teljesen hiteles a filmben, pl a kaszinók helyzete, a pénzösszeg súlya, talán nem véletlen. Hidd el sok idióta rohangál a világban...még valaki megpróbálná lemásolni, illetve ez csak egy film, nem dokumentum film, tehát nem kell mindenben egyeznie a valósággal.

ELKÚRTUK 2009.04.03. 17:59:58

Jelenleg 1000 dolláros nincs forgalomban. 1940-ben kivonták a forgalomból. Néhány darab még van erre arra, de attól még abból nem tud felhajtani egy kaszinó 160 milliónyit.

entééé 2009.04.03. 18:12:44

nekem is bejövős! főleg mert a kedvenc trilógiámról beszélünk ;)

A nép fia 2009.04.03. 18:26:03

Kár, hogy még nem láttam a filmet. Biztos izgi lehet!

ladislaus 2009.04.03. 18:27:26

Mi a baj a nyakkendovel??? toll a szajban? par mp alatt lehet keresztbe rakni stb...
de sok idod van :)))))

BON · http://fullscreen.blog.hu/ 2009.04.03. 18:29:50

ez az egyetlen jó rész a háromból. kábé ötvenszer biztos láttam, és mindig annyira lekötött, hogy a bakikat észre sem vettem. viszont a Manet és Monet közti különbséget örökbe megjegyeztem :)

önkéntes jogkövető 2009.04.03. 18:44:51

ha már a celebeknek titulált színészlétszám szóba került: ezt hívják jutalomjátéknak, amit minden szereplő szívből csinál, nem pénzért (így is indult a forgatás, ha jól tudom) és ez látszik is a játékukon.
Részemről a film *****! Igazi kikapcsolódás még 50-edszerre is.

lemonheart 2009.04.03. 18:48:53

a készítők anno nem egyszer lenyilatkozták, hogy a cselekményben szándékosan hagytak üres foltokat. például fogalmuk sincs, a szereplők hogyan jutottak át a 'feltörhetetlen' rendszer egyes bemutatott elemein; ezeket natürlich nem is forgatták le

innentől ilyen és hasonló, hiányos időkezelésre máskor is lehet számítani. egyébként is elég bevett dolog...

takibacsi 2009.04.03. 18:50:31

"nincs olyan szabályozás Nevada államban..."

jóhogy egy sima másolás az egész blog, ami nem baj, de legalább annyi hozzáadott érték lehetne h az ilyeneket kihagyjuk, de lehet h csak én nem csaptam a homlokomra h "tényleg bazmee, a nevadai törvények!" :)))

Zelefánt 2009.04.03. 18:57:05

Ha már filmek...
Nagy "klasszikus" -- imádom -- a DIE HARD, mindeki látta.
Namost a fő-terroristának (Alan Rickman) miért nem jut eszébe hogy pl. mindaddig percenként agyonlő egy-egy túszt, amíg a mi McClane-nk nem jelentkezik felemelt kézzel, szép karácsonyi mintás szalaggal átkötve és kézenállva..?
(Talán igen rövid film lett volna, s nem is túl érdekes.)
Szerintem mégsem így kell hozzáállni, noha tény és való, hogy vannak elképesztő és bosszantó és idegesítő logikai buktatók, még a legnagyobb mozikban is.

ELKÚRTUK 2009.04.03. 19:02:13

@takibacsi: Mégis kit vagy mit másol a blog? Egyébként jó érzés, hogy az embernek vannak irigyei. ;-D

Ha oroszországban játszódna a film, és ha nemlétező orosz törvényekre hivatkoztak volna, akkor azt írtam volna bele a posztba, attól függetlenül hogy mi ismerjük-e a törvényeket, vagy a bankjegyek súlyát, vagy a vegasi kaszinók földrajzi elhelyezkedését.

Zelefánt 2009.04.03. 19:11:15

Amúgy a témához kapcsolódva, szerintem Soderbergh filmjei mindig is magukon hordták az esetlegesség jegyeit (hú de szép kifejezés volt), mert szerintem kurva sok mindennel akar foglalkozni egyszerre(író/rendező/operatőr/vágó/producer/stb.), csak éppen a filmkészítés technikája nem izgatja különösebben.

YZ 2009.04.03. 19:24:58

Rögtön az első mondatban: szó szerinti fordítás szerint Tripla vagy semmi? Ez biztos, hogy nem szó szerint van :)

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.03. 19:24:58

@ELKÚRTUK: Szerintem ezek pont olyan dolgok, amik nem az elkúrás, hanem a 'művészi szabadság' kategóriába esnek. Ennyi erővel akkor az is elkúrás, hogy nem is létezik semmiféle Danny Ocean nevű májsztrótolvaj. Izé, ha létezik, akkor ezt most elkúrtam :-D
Vagy ha belekötnénk a Harmadik Birodalom c. filmben (Rutger Hauer), hogy a film készítői szerint a szövetségesek totál elkúrták a D-napot, holott nem is.

takibacsi 2009.04.03. 19:27:31

@ELKÚRTUK: nem akarlak belekényszeríteni abba h le kelljen írnod h átnyálaztad a nevadai törvénykönyvet :)

én a helyedben a magyar filmekre mozdulnék rá, és akkor nem jönnek az "irigyek" azzal h lefordítottad az imdb-t :)

ELKÚRTUK 2009.04.03. 19:32:59

@takibacsi: Olvasd vissza a "műhelytitkok" című posztot.

@YZ: Ezt hívják iróniának. Háttérinfó: index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2009/03/28/szoviccet_szuntess/

YZ 2009.04.03. 19:34:21

Na jó, ha iróniának szántad, akkor adj egy értelmes tippet, hogy milyen címet adnál neki, ami közelebb van az angolhoz ;)

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.03. 19:37:29

@YZ: Hát, a legközelebb az állna, hogy 'Ocean Tizeneggye'. De ez szarul hangzik :-D

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.04.03. 19:38:24

holkezdjem.

egy. fos a blogcím. unalmas, lejárt, klisé. kettő. szar a poszt.
ez egy film. ahogy te is irod nem dokumentumfilm (jéé), ráadásul hollywoodi. mégis mit vársz? alapvetően szorakoztatás a célja, és ezt el is éri (ellentétben a kettővel+hárommal, ami már tényleg rossz). az a baj, hogy én sose találtam viccesnek, ezt a bakigyűjtögetést, mert egy. nem vicces. kettő. azok csinálják, akik kurvára unatkoznak és soha a rohadtéletben nem csináltak még filmet és a közelében se voltak, és felfoghatatlan számukra milyen kaliberű dolog összerakni egyet. nemhogy még ezt a filmet, ami fontos, hogy ne hemzsegjen logikai bakiktól (nem olyanoktól, hogy máshogy áll a nyakkendője).
á. nem is érdemes pazarolni a szot rád. ilyen mondatok után, hogy minden ugy alakul, ahogy a rendező szeretné. he. mert hogy alakuljon?? ahogy Te szeretnéd? ahogy a producer kislánya szeretné? néznél filmeket arról, hogy jól kitalálnak valamit, nekiállnak és 5 perc alatt belebuknak? fasza rövidfilmek lennének a világban.

Zelefánt 2009.04.03. 19:39:00

Ezek elkúrások.
A "művészi szabadság" c. kategória az más. Pl. Jean-Luc Godard korai mozijaiban valóban leszarta hogy egy jeleneten belül a vágásnál ugyanabban a fázisban van-e a szereplő vagy sem...sőt néha még rá is játszott.
Az Ocean/akármennyi nem afféle művészi igénnyel készült munka, hanem a haverokkal hétvégén, brahiból összegányolt valami, dugig színtiszta trehánysággal.
Mi meg nézzük.

ELKÚRTUK 2009.04.03. 19:39:15

Az általam linkelt cikkböl idézek:
"A szóviccek pártját fogta az Intercom is, ahol egy öt-tíz fős ötletelő csapat szállítja a lehetséges magyar verziókat"
és akkor most én villantsak itt azonnal egy jó címet? Amint valaki ideadja annak az 5-10 embernek a fizetését, azonnal beírom a megfejtést. Deal? ;-D

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.03. 19:41:01

@Zelefánt: Nem a vándorló nyakkendőre és társaira gondoltam, mert azok tényleg elkúrások, hanem pölö, hogy a kaszinók nem úgy helyezkednek el a valóságban, mint a filmben.

ELKÚRTUK 2009.04.03. 19:46:06

@haveavoice: Elszabadultak az indulatok? Már megérte. ;-D

Én bármikor jobb filmet csinálnék Steven Soderbergh Ocean's elevenjénél. Ha bárki ezt kétségbevonja, annak a következő ajánlatom van: Bocsájtsa a rendelkezésemre az eredeti film költségvetésének egy tizedét, így alkalmam nyílik bizonyítani az állításom. Utána pedig az imdb rating alapján megnézzük melyikünk vélik a nézők jobbnak. Így lenne fair.

is 2009.04.03. 19:48:50

@YZ: A piszkos tizenegy :-) Majd 12, majd 13, de a 12-nél elakadnak, mert ilyen már volt. Danny tizenegye?

Zelefánt 2009.04.03. 19:53:23

Mr. Krueger ---
...ebben bizony -- sajnos -- nem tudok állást foglalni, hiszen sohasem jártam Las Vegasban (és valószínűleg ebben az életben már nem is fogok).
Egyébként ezek a tolvajos/átkúrós filmek mindig kicsit többet akarnak mutatni magukról, mint amire az alkotók egyéni tehetségéből futja, akik bizony sokszor valódi ostobaságokkal -- és nem egyszer logikai bakugrásokkal -- pótolják az éppen kiapadóban lévő ötletek hiányát.

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.04.03. 20:03:04

@ELKÚRTUK: lol.
nemszabadultak el, csak eszemfaszom megáll rajtad. bakikat keresgélsz bazmeg az ocean's elevenben. felfogtad? nem Tarkovszkij Tükrét elemzed. nem. mégcsak nem is azon agyalsz, hogy milyen már, hogy a francia újhullámosok szartak az összes ilyen faszságra és mondjuk ugy csinálnak filmeket, hogy mondjuk szanaszét vágtág a filmet és egy összefüggő beszédet nem lehet érteni, mert ugrál. nem. te egy kétorás haverfilmet elemzel, és megállapitod, hogy a végén máshogy áll a nyakkendője. majd azt mondod, hogy jobbat csinálnál tizedannyiból. hehe. loafasz. szerinted Soderbergh honnan kezdte? ne rivnyákolj, hanem szarbol épits inkább várat.
vagy ha faszom elemezgetni van kedved, akkor elemezz, ne a kurva bakikat keresgéld. mert innen látszik, hogy közöd nincs a filmekhez.

ELKÚRTUK 2009.04.03. 20:03:55

@Zelefánt: Pontosan.
Mindenki újabb, fordulatokkal teli kultfilmet akar, és gyakran ennek hevében olyan alap dolgokra sem gondolnak, mint pl a Die Hard végén, hogy ugyan mivel menekülnek el a csúnya bácsik? Ilyenkor jön a huszárvágás megoldás, és üres teherautóban, amivel a rablók jöttek, hirtelen ott terem egy tüzoltóautó is.

Vagy a jelen filmben az 1600 kiló súlyú pénz, amit lehetetlen elvinni, illetve a páncélterembe rejtélyes módon bejuttatott 80 millió dollárnak megfelelő mennyiségű (azaz 800 kiló) szórólap.

De ezek sem bakik... á nem. ;-D

ELKÚRTUK 2009.04.03. 20:08:57

@haveavoice: Mondom én, hogy elszabadultak az indulatok. ;-D

Tegye fel a kezét aki szerint egy poszt, amiben az alábbi szavak szerepelnek, idézem:
"eszemfaszom, bazmeg, felfogtad?, szartak, faszságra, loafasz, rivnyákolj, faszom, kurva" nem annak a bizonyítéka, hogy elszabadultak az indulatok. ;-D

Zelefánt 2009.04.03. 20:11:37

Amúgy pedig -- informatikus lévén -- rémálmom a "Számítógépes Trükkökel, Csalásokkal Valamint Elképesztő és Elháríthatatlan Svindlikkel a Népet Riogató Forgatókönyvírói Osztag" által írt és produkált fertelmes faszsághalmaz...Amelyben, tudjuk jól, hogy egy kabát alól előkapott klaviatúrával(!) megbénítható az USA energiahálózata, tizenéves -- nigger -- kölyök által másfél perc alatt tetszőleges számlára utalható bármilyen összeg, betörhetünk a CIA rendszerébe (persze még éppen időben), sőt, létezésedet is alááshatják gonosz hackerek két tej-sör turmix között, stb.
Azá m.

Babapiskóta (törölt) · http://www.alberletmesek.blog.hu 2009.04.03. 20:17:53

@ELKÚRTUK: Miért adja neked bárki a költségvetés tizedét?mindenki elkezdte valahol,egy fillér nélkül,a mai legnagyobb hollywood-i filmgyárak is a nulláról kezdték anno.filmet akarsz forgatni?hajrá!kezdd el önerőből,keress te támogatókat,mutasd meg,h mit tudsz!
Kifogásokat könnyű keresni...

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.04.03. 20:19:28

@ELKÚRTUK:
hehe. majdnem, hogy ügyes csak mégsem.
nemválaszoltál érdemben, ezt észrevetted?
de mindegy, ezzel végülis megtudtam mindent.
ja és nemtudom te hol laksz, de itt nálam attol még mert valaki jajdecsunya szavakat használ, nem jelenti azt, hogy "elszabadultak az indulatai". dejo. ha ezen akarsz lovagolni hajrá: huu de nagyon felhuztam magam rajtad, jézusom hol a vérnyomásmérő.

___A___ 2009.04.03. 20:22:56

Nekem még feltűnt néhány dolog:

Felhívják a kaszinóból a SWAT-ot hogy jöjjenek, mert gáz van. Ez egy ilyen társaság, akit csak úgy kihívhatok, ha úgy van kedvem. Szerintem nem, azok akkor jönnek, ha a rendőrök szólnak, hogy jöjjenek (vagy egyéb szervek). Azt értem, hogy Danny bandája fogadja a rendőrségre befutó hívást, és igy ők mennek ki a SWAT helyett, de miért nem tűnik fel senkinek hogy egy kanyi rendőr sem jelenik meg.

A másik kedvencem padig az, hogy az öreg szivart minek kellett bevenni a buliba? Hogy bejuttassa a táskában a kama gyémánt alakú robbanószert. Az egész fél kiló, simán befért volna a kis keleti mellé a dobozba, és akkor nem kellett volna parázni, hogy hova rakják a bőröndöt.

És még egy bájos rész: ugye az imádott nőt is visszaszerezzük, hiszen látja és HALLja is, hogy mit beszélget a két nagy ellenfél. Ez ám az igazi biztonsági kamera, ez még hangot is felvesz.

És akkor a trilógia többi részéről még nem is beszéltünk, szerintem még ez a rész volt a legkevesebb bakival megoldva...

Szőröstalpú Jeti 2009.04.03. 20:23:45

@is: "Ocean és a 11 rabló" nagyon gyenge? (ebből legalább el lehet menni 39-ig) :)

Tájfájter 2009.04.03. 20:23:58

- azért megnézném, hogy te mikor győzöd meg akár a legutolsó pincércsajt is a filmből, hogy álljon be a filmedbe, nemhogy Brad Pitt-et, meg a többi oscar arcot:-)

- Die Hardban azért nem lövi le egyenként a túszokat a főgonosz, mert amint ezt elkezdené, a swat azonnal megindulna teljes arzenállal...legalábbis sokkal komolyabban veszik ilyenkor a kiszabadítást, ha a túsz potenciálisan meghal, mintha meg lehet úszni tárgyalással és a követelések teljesítésével. Illetve a menekülés része volt az, hogy a tetőre terelt túszok felrobbannak a helikopterral, és a sok hulla között nem tudják, hogy ki a túsz ki az elkövető, míg a rosszfiúk lelépnek a pincén át, mert mindenki fent keresi őket(oké, a menekülési terv nem volt teljesen kidolgozva, elmondva, de valami ilyesmi volt.

-ma este úgyis meg akartam nézni a filmet, figyelni fogom a bakikat, mert szerintem sok csak kötekedés itt, illetve a filmbeli vágások és történetmesélés miatt amúgyis kusza, hogy a csattanó jobban üssön.

Zelefánt 2009.04.03. 20:33:18

Elkúrtuk --
Erre bizony nem is gondoltam.
Mentségemre szolgáljon, hogy ezt a Ocean11-et egy némileg hervadt -- másnapos -- vasárnap este láttam az HBO-n (és az sem mostanában volt), és különösebb hatást amúgy sem gyakorolt rám.
De ami igaz az igaz: ez (nálam) különben nem jelent semmit. Merthogy én valódi ős-Csillagok háborúja-rajongó vagyok, csak moziban kb. negyvenszer láttam, és már el sem merem képzelni, hogy hányszor egyéb hordozókon, de mindaddig -- amíg egy barátom nem is oly rég fel nem hívta rá a figyelmemet --- SOHASEM tűnt fel, hogy az egyik rohamosztagos csávó bekúrja a fejét az ajtókeretbe. (Aki ismeri a dolgot, az tudni fogja, miről van szó -- gondolom Te is.)
Tehát nem vagyok valami objektív megfigyelő, az tény.
Engem inkább a vágáshibák zavarnak -- lásd fenntebb. (Már ha a film alapfelvetése szerint érdemes arra, hogy végignézzem -> pl. mentes a logikai nonszenszektől.)

Zelefánt 2009.04.03. 20:35:55

Tájfájter ---
Nem jó.
A kutya sem tudja, hogy a toronyban zűr van, mindaddig, amíg Willis ki nem bassza a hullát az ablakon.

ELKÚRTUK 2009.04.03. 20:44:39

@Tájfájter: A SWAT konkrétan megindul, méghozzá egy páncélozott "tankkal". Úgyhogy ez nem lehetett akkor kifogás. Olvasd el azt a posztot is, megéri. ;-D

@Zelefánt: Ha majd megy a TVben újra, lesz Starwars is. Vannak benne kemény dolgok. ;-D

Zelefánt 2009.04.03. 20:57:51


Elkúrtuk ---
Nem tudom, hogy van-e értelme szeretteink hibáit keresni.
11 évesen láttam a SW-t.
Meghatározó élmény volt.
Már nekem legalábbis, meg annak a sok millió bolondnak, akiknek még bejött.
(Coppola és Scorsese anno azt mondta Lucasnak, hogy ez egy kurva szar film, és fogták a fejüket.)
Ja, és a DVD-ken sem nézem meg a "hogyan készült"-, meg a "mit basztunk el"- témájú kisfilmeket.
(Jaj, most érzelegtem.)
(Sebaj.)

sZoMy · http://www.digivilag.hu 2009.04.03. 22:28:06

@ELKÚRTUK: Van 1000$-os bankjegy, de csak bankközi forgalomban használják... Viszont ilyet hiába lopnak, hol váltanák be?:)

sZoMy · http://www.digivilag.hu 2009.04.03. 22:42:38

sőt igazából van 5.000 és 10.000$-os bankjegy is...

Frau Rindfleisch 2009.04.03. 22:54:04

Kedves akárki, aki éles szemmel megfigyelted eme hiányosságokat a filmben, azt üzenem, hogy mindezzel együtt én nagyon jól szórakoztam. Vedd figyelembe, hogy ez nem egy dokumentumfilm, ami a realitásokra kell, hogy törekedjen, hanem egy szórakoztatónak szánt játékfilm. És nekem így teljesen mindegy, hogy van-e 10.000 dolláros bankjegy, vagy nincs. Mindezzel együtt nekem nagyon tetszett. Szeretettel Rozi néni

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.04.04. 00:17:02

Figyelgetve itt az írásokat, én csak azt nem értem, hogy miért néz meg valaki egy olyan filmet, amiről előre tudja, hogy nem veszi be a gyomra. Mert ő dokumentumfilmet akar nézni, az Ocean's Elevenről meg lehetett tudni, hogy nem lesz az.

Egyébként különös dolog ez. A Star Warsban pölö nem zavarja a fénysebesség feletti utazás, holott az még annyira sem valószínű, mint a pár ember által kicipelt 1600 kiló lóvé. A lézerkard (adott távolságban hirtelen megszűnő fénysugár) sem egy életképes ötlet. És, ha akarnék gondolkodni rajta, biztos eszembe jutna még pár tucat ilyen dolog belőle. Ennek ellenére a Star Wars jó kis mese, pedig konkrétan baromságokon alapul. Mint az Ocean's Eleven. Csak az egyik valamiért szimpi neki, a másik meg nem.

schawo2 2009.04.04. 01:28:42

De szar lehet úgy nézni minden filmet, hogy a tartalom és a szórakozás helyett a csak technikai hibákat látod.

Tájfájter 2009.04.04. 02:42:48

@ELKÚRTUK:

Hm, szerintem te egyik filmet sem láttad egészében, csak a hibákat lested ki valahonnan:-)

Die hard-ban a főgonosz terv szerint várja az FBI-t és a rendőrséget, mert csak ők tudják kikapcsolni az ucsó zárat, a főhős csak előrébb hozza ezt.

Ocean-ban a fele fenti hiba nem áll meg, a nyakkendős ott látsuik, csak kicsit beljebb csúszott, a beton nem volt száraz, habár lehet, hogy nagyon kikockázva lehet egy olyan pillanat.

Ugyanakkor szerintem tökre nem értetted meg, hogyan lopják el a pénzt, ha a széf felrobbantásánál a padlón keresed a jeleket, meg az ékkkővel értetlenkedsz:-)

Nézd meg a filmeket és élvezd, és ne a mások által megtalált hibákról írogass:-)

Gabbesz 2009.04.04. 02:51:49

ELKÚRTUK: Gondolom te már 4 évesen rászóltál anyukádra, hogy kizárt dolog lenne, hogy egy farkas beszélni tudjon egy kislányhoz és azonnal hagyon fel a meséléssel. Valahol itt kezdődhettek nálad a bajok.
Azzal az állításoddal szemben pedig, hogy tized akkora költségvetésből jobb filmet csinálnál én azt állítom, hogy tízszer annyi pénzből sem tudnál fele ilyen jót csinálni. Cáfolj meg! :D

huta9020 2009.04.04. 08:37:27

Tucatnyi site foglalkozik a filmek hibáival, egy nagyobb filmben, akár többszáz is előfordul.
A felsoroltak közül néhány azért erőltetett és a Colombo-n szocializáltságát mutat...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.04.04. 08:52:58

Hihetetlen vicces, mit össze nem tudnak egyesek gyűlölködni. Persze mindenkinek van jótanácsa is "elkúrtuk, ne vedd komolyan, bla-bla-bla", de ők maguk halálosan komolyan vesznek egy poénos, filmes bakikat elemző blogot. Most akkor ki a szánalmas?

readmymind 2009.04.04. 09:03:41

Index címlap? Filmes bakik? Leszarom?
És akkor minek kommentelek? Minek nézitek a filmet kockáról kockára kimerevítve? Miért is jó ez?

saq 2009.04.04. 09:11:28

ótvar szar ez a film. akinek tetszik, az egy buzimó...

logikai bakugrások, idegesítő szereplők, (kivéve garciat). túlértékelt szar, proliknak jólesz

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.04.04. 09:21:54

Szerintem jo volt a film.
Az, hogy vannak benne bakik elnezheto.
Az atlagos mozinezo amugy sem a bakik miatt megy be a moziba.

Anni* 2009.04.04. 09:27:32

Egyetértek több előttem szólóval, a "filmes bakik" -kategóriába gyömöszöltél jó néhány olyan dolgot is, ami szimplán azért van a filmben, mert EZ EGY FIKCIÓ, kitalált történet sok-sok-sok ember szórakoztatása céljából. (Apropó, ilyen alapon végig lehetne nézni, a "logikai bakik" egy része nem volt-e meg az eredeti Frank Sinatrás változatban is, hoppá...)

Ha ennyire zavar a fikció, nézz dokumentumfilmeket vagy a CNN-t.

Fejlődő Szervezet 2009.04.07. 22:38:50

@Zelefánt:
Monduk SW tényleg egy kurva szar film.
süti beállítások módosítása