A tévék nem játszanak túl sűrűn jó filmeket, de ma este három olyat is találtam, amelyik jó. Az egyikben Johnny Depp (Don Juan DeMarco) szerepel, aki 12 éves korom óta nagy kedvencem. A másikban Kristen Stewart (Pánikszoba), a harmadikban pedig Leonardo DiCaprio (Véres gyémánt). Oda bízom, hogy melyiket választjátok, az viszont biztos, hogy bármelyiken jól fogtok szórakozni. Manapság egyik színészt sem kell bemutatni, de mikor Kristen ebben a filmben szerepelt, még nagyon kezdő volt.

Nehéz volt eldönteni, hogy a három közül melyik bakijait boncolgassam, végül a Viasat3-on 21: 55-kor kezdődő Pánikszoba (2002) című film kivesézését választottam. A Pánikszobát az a David Fincher rendezte, aki olyan filmeket tudhat magáénak, mint például a Hetedik (1995), a Játsz/ma (1997), a Harcosok klubja (1999),  a Benjamin Button különös élete (2008), a Social Network – A közösségi háló (2010), vagy A tetovált lány (2011). Ezután a lista után nem mondok nagy meglepetést azzal, hogy a Pánikszoba sem okozott csalódást. Az igaz, hogy nem volt nehéz kitalálni, hogy mi fog benne történni, de a stáb kifejezetten jó: remek színészi alakítások, jó kameramozgás és jó zene.

Szerintem remek húzás, hogy nem kell nézni napokig, ahogy berendezkednek és élik a kis életüket, hanem már rögtön az elején lecsapnak a betörök.

Első estéjükön anya és lánya pizzázik az új otthonukban. Bár Meg rosszul érzi magát, amiért nem főzött semmit, de Sarah megnyugtatja, tökéletes a pizza. Ezzel  a vacsival nem is lenne semmi gond, az italokkal viszont akad. Meg rendesen beborozik, Sarah pedig kólázik. A kóla ellen se lenne kifogásom, de Sarah cukorbeteg, így nem értem, hogy miért issza a hagyományos Coca & colát. Alap lenne a cukormentes kóla. A kólásdoboz lehet érzi, hogy más színűnek kellene lennie, és kínjában magától forog az asztalon.



A vacsi után az anya betakargatja gyermekét, majd maga is aludni tér. Mialatt tesz-vesz a szobában látjuk, ahogy odakint ömlik az eső. A betörök is hamarosan megérkeznek, ám a tetőt is megmászó fickó mégis csont száraz. 


A betörők ki vannak akadva, amiért vannak a házban, úgy tudták, hogy üres lesz. Mialatt vitatkoznak Meg felébred, és azonnal szalad a lányához. A kiscsajnak eszébe jut a pánikszoba, így jobb híján oda menekülnek. Még alig vannak pár perce a szobában, amikor Sarah felkutatja a dobozokat, és szomorúan közli, hogy sehol nincs semmi kaja.

Sarah-t biztosan megvakította a félelem, de az is lehet, csak az én szemem káprázott, amikor láttam a sok-sok zacskót a dobozokban. 

A csonka családnak nem lenne oka félni, hiszen a pánikszobában elvileg sokáig el lehet lenni, a rablók meg vinnék a szajrét és lelépnének. Ez azonban nem ilyen egyszerű, ugyanis ami a betörőknek kell, az épp abban a szobában van elrejtve. 

Megkezdődik hát a küzdelem, a fickók be akarnak jutni, a nők meg lehetőleg élve, de ki. Az egyik egymásra mért csapás, amikor is gázt engednek be az egyik szellőzőn. Meg nagyon ravasz ám, lányát leteríti egy tűzbiztos mellénnyel, magát meg letakarja egy tűzálló pléddel, majd meggyújtja a beáramló gázt.

Sosem voltam jó fizikából, de annyi sütnivalóm még nekem is van, hogy tudjam, hiába a tűzbiztos védelem, ettől a robbanástól tuti, hogy minimum meg kellett volna egy kicsit pörkölődniük odabent. 

A játszmák tovább folytatódnak: időközben az egyik betörő kiesik a játékból, és beszáll Meg exférje, Steven, továbbá Sarah rosszul lesz. Steven-t laposra verik, majd azzal csalják ki Meg-et a szobából, hogy elhitetik vele, az exe van az ágyán. Meg az inzulinért jön ki, de csak bedobni tudja a záruló ajtón a fecskendőket. Rault odatöri az ajtó, és a fegyverét is kint hagyja. Meg mialatt mezítláb rohangál a hatalmas lakásban többször is keresztül trappol az összetört tükör maradványain. 

Milyen jó már neki, az én talpamból biztos ömlene már azóta a vér!

De nem ő az igazi túlélő, hanem Raul, a "profi" bűnöző, akin nem hat a zuhanás, és nem fog a golyó. 

A zuhanás és a lövés után is feltápászkodik, és fojtogatni kezdi Meg-et.

A csetepaténak nem árulom el, hogy mi lesz a vége, tessék megnézni a filmet!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása