Túl közeli rokon

Címkék: film mozi bakik kulisszatitkok

2009.03.28. 15:52

Fogadjátok szeretettel Cat második filmes baki cikkét, ezúttal a Stuck on You, avagy a Túl közeli rokon című filmről!

Matt Damont nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen neve összeforrt az Ocean’s trilógiával. De nemcsak azokban alakítja nagyon jól a szerepét, hanem például a Túl közeli rokon című vígjátékban is, amit március 29-én, vasárnap tűzött műsorára az RTL klub. Ezúttal ezt az egyébként nagyon szórakoztató alkotást vettem górcső alá.

A történet egy sziámi ikerpárról szól, akik teljesen különböznek, külsejükre és belsejükre nézve egyaránt. Bob a fiatalabb, zárkózottabb, egy gyorséttermet vezet tesójával, Walttal együtt. 3 éve interneten tartja a kapcsolatot egy May nevű csajjal.  Walt színészkedik, ennek megfelelően külsejére nézve inkább a sármosabb kategória, mint a jóképű. Neki nem okoz gondot a társalgás, simán becsajozik akárhol. A tudománynak fittyet hányva a külsejük közti különbséget azzal magyarázzák, hogy a májuk közös. A máj nagyobb része Bobé és így ő kevésbé öregszik, az viszont szívás, hogy mikor Walt bánatában leissza magát, Bob lesz másnapos.

A film a fiúk reggeli edzésével kezdődik. Bob kocogás közben lefejel egy oszlopot, mert Walt megfordul egy csaj után. Aztán a gyorséttermükben találjuk őket, és persze a koccanás miatt Bob feje be van ragasztva.

Viszont mialatt egy nagy rendelést igyekeznek időben teljesíteni, Bob homlokáról eltűnik a tapasz. Semmi gond, biztos a nagy sürgésforgásnak köszönhetően esett le.

A sok hamburgerkészítés nemcsak nekik adja fel majdnem, hanem a stábnak is nagy gondot okozott. Először is a kirakott zsömlék közül az egyiken látszik egy mustárfolt, amit valószínűleg korábban töröltek le róla, de fő az újrahasznosítás.

Aztán figyeljétek meg a paradicsomszeleteket, melyek úgy potyognak a zsemlékre, mintha elő lenne nekik írva, pedig Bob még nincs is az asztalhoz elég közel.

Másnap Bob fát pakol, Walt pedig keresztrejtvényt fejt, ahelyett, hogy a darabra készülne. Egyáltalán nem izgul, hiszen már 9 éve színészkedik. Bobra viszont rájön a pánikroham és szüksége lesz a zacskóra, ami Waltnál van. Bob, hogy meg tudja fogni a zacskót, leveszi a kesztyűjét, de a következő jelentben már újra rajta van. A sok lélegzetvétel közben vajon mikor vette fel újra a kesztyűt?

A színi sikerein felbuzdulva Walt úgy dönt, hogy szeretne elköltözni Hollywoodba. Igazi színész szeretne lenni, nemcsak amatőr.

Kitavaszodik, és a két fiú elindul szerencsét próbálni Hollywoodba. Annak a szobának az ajtaján, amit kivesznek Moe-tól, van egy csillag. Ez a csillag hol arany, hol pedig ezüstszínben tündököl.

Sorozatban kudarcot vallanak, kinevetik őket, hogy Walt színészkedni akar. A helyi járatos buszokkal közlekednek a városban, és az egyik felszálláskor egy piros felsős fiatalember felszáll a buszra, mikor ők odaérnek. Aztán, hogy érzékeltessék velünk a sorban állás okozta várakozás feszült pillanatait, bevágják a sort, amiben érdekes módon ott áll az a piros felsős srác, aki korábban már felszállt a buszra.

72 órás hiábavaló próbálkozás után Bob kiötöl egy tervet. Vesznek egy nyitott tetejű kocsit, majd keresnek egy menedzsert, Mortyt. Az öregúrnak van egy kis szépséghibája: hiányos az alsó fogsora, de érdekes módon, amikor a Dongó és Bibe filmsorozat feltételeiről tárgyal, már teljes. Biztos kapott előleget, hogy megcsináltassa a fogát.

Úgy tűnik, hogy jó ötlet volt Morty bácsit menedzsernek választani, mert másnapra már be is teszi Waltot egy forgatásra. A srácok örülnek, de Bob újra pánikrohamot kap, mert Walt elárulja neki, hogy felhívta Mayt, hogy a városban vannak. May hamarosan megérkezik és megtörténik az első randi, hármasban. A randi után Mayt hazaviszik kocsival, aki a kocsi jobb oldalán száll ki és Bobot húzza magával, így Waltnak vissza kell jönnie, mert ő meg a kocsi bal oldalán akart kiszállni. Waltnak nincs ideje becsukni az ajtót. Azonban mikor visszamennek a kocsihoz, az ajtó érdekes módon zárva van.

Másnap elindulnak a forgatására, amiről kiderül, hogy egy pornófilm. Van időnk viszont megcsodálni Walt félmeztelen felsőtestét és észrevenni, hogy a köldöke el van tolódva.

A pornóforgatás előtt azonban tévedésből Cherhez mennek be, aki éppen dühöng, mert nem akar egy Bibe és Dongó nevű gagyi sorozatban szerepelni. Cher meglátja a fiúkat, akik kijönnek a pornóforgatásról, és szerződést írat alá Walttal Dongó szerepére. A sorozat első részének kezdetét mi is megnézhetjük. Walt és Bob együtt szerepel benne, de Dongó tükröződik a szekrényben, és látszik, hogy Bob nincs vele.

A Bibe és Dongó hatalmas siker lesz, amit egy partival ünnepelnek. Másnap Bob és Walt még ágyban van, amikor megérkezik May. Bob és Walt lebukik, May ijedtében elviharzik. Walt és Bob bánatosan ül a konyhában és Walt Dunkin' Donuts fánkot eszik. A probléma ezzel csak az, hogy ilyen nincs Los Angelesben.

De ez csak egy amerikainak szúrhat szemet, nekem aztán teljesen mindegy, hogy melyik cég fánkját eszegetik.

A falatozó fiúkra Morty töri rá az ajtót, aki hozza a rossz hírt, kiszivárgott a tény, miszerint Waltnak van egy sziámi ikertestvére. Másnap fellépnek a Jay Lano showban. Walt és Bob egy nagy öleléssel üdvözli Jayt, akinek a fehér inge a két fiú közé csusszan. Hoppá ez érdekes, hiszen a srácok az oldaluknál vannak összenőve!

Walt és Bob számára egyre kényelmetlenebb az együttélés. Egyik alkalommal börtönbe is kerülnek. Nem kell sokat várni, hogy bekövetkezzen az elkerülhetetlen. Walt bejelenti, operációt szeretne, amibe végül Bob is beleegyezik. Amikor a kórházba indulnak, Morty utánuk megy a motorján, és szokás szerint szivarozik, de a szivarjának a füstje dacolva a széllel előreszáll, nem pedig hátra, ahogy azt egy mozgó járműből szálló füsttől várnánk.

A műtét sikeres. Bob visszamegy szülővárosukba May-jel együtt, Walt pedig marad Hollywoodban. Ezek után megnézhetjük, hogy hogyan boldogul a két fiú egymás nélkül, vagy inkább hogyan szerencsétlenkedik egymás nélkül. A Bibe és Dongót beszüntetik, így Walt egy kiadós emlékroham és a Cherrel való beszélgetés után hazautazik Bobhoz.

Ugrunk egy évet az időben, a fiúk újra együtt sütik a hambikat. A film egy színdarabbal ér véget, melyben Walt Meryl Streeppel együtt Bonnie és Clyde bőrébe bújik. Walt énekelni kezd, hogy megmeneküljenek a lebukástól. Jó hangja van, csak kár, hogy szájának mozgása nem esik egybe a hanggal, amikor felkapják a nők. A színdarabbal vége a filmnek, de nem maradunk hiba nélkül, mert a stáblista alatt hallható számot, melynek Moonlight Feels Right a címe, nem Michael Blackman írta, hanem Bruce Blackman.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.03.28. 17:42:47

...március 29-én, vasárnap tűzött műsorára az RTL klub. - írod március 28.-án szombaton.
A jövőbe látással filmet is lehet nézni?

Star Wars 7-8-9. leírása. Esetleg?

DrTraktoR 2009.03.28. 18:01:04

@fireman4: ööö lol? a film nem éppen mai darab, szóval nyugodtan lehet elemezni a hibákat. főleg hogy már a tv-ben is adták jópár éve

Akvyr 2009.03.28. 18:49:13

@fireman4:

Tényleg nem tudtad értelmezni ezt a mondatot?

A nép fia 2009.03.28. 19:07:30

Szerintem, hogy mikor tűzik műsorra, és hogy mikor vetítik, az kettő. Bár a mondatban valóban nyelvtani-logikai bukta van.

suo tempore 2009.03.28. 19:21:09

szerintem az alapvető baki ott kezdődik,h sziámi ikrek

merthogy azok egypetéjűek szoktak lenni, azok meg majdnem tökegyformák

kétpetéjű ikrek nem tudnak összenőni

vagy vmi alapvető poén nem esett le?

glabla 2009.03.28. 20:20:29

suo tempore:

te láttál már igazi sziámi ikreket? mer kurvára nem kell hogy egy petéjűek legyenek.

suttyóka 2009.03.28. 20:55:50

ez akkor szar film, hogy húúúú
bocsánat de értelmesebbet nem tudok hozzáfűzni

Cortez3120 2009.03.29. 22:20:36

nekem annyi hozzászólásom lenne hogy volt az a jelenet amikor a csaj emlékezik rájuk egy amerikai foci meccsen.Namármost a fiuk ugy amcsi fociznak hogy összevannak nőve, és van egy jelenet amikor elesnek és ha jol emlékszem walt van alul(!)és bob felül az esésnél.Tehát a egymás hátán vannak, az hogy lehet ha oldalt vannak összenőve...?:D

Fejlődő Szervezet 2009.03.30. 21:26:07

A börtönös résznél, ha jól láttam, úgy ülnek és kajálnak, hogy köztük ott figyel a rács. De még ha ajtó is lenne az a rács, rájukcsukták vagy mi?

CaT 2009.03.31. 20:20:35

@Fejlődő Szervezet: Igen, rájuk csukják. Amikor Bob bemegy a cellába és becsukódik az ajtó, jajgat, m ugye az oldaluknál vannak összenőve és fáj neki.
Elég béna megoldás. Szerintem a börtönös jeleneteket ki is hagyhatták volna a filmből vagy nem így kellett volna megoldani.

dvdnews · https://dvdnews.blog.hu 2011.04.30. 16:04:29

bizonyos bakik szerintem szándékosak, végül is ez egy Farrelly-film.
süti beállítások módosítása