Fűrész V

Címkék: sorozat film horror szinkron thriller bakik

2009.09.25. 17:16

Holnap a TV2-n 23.10 perces kezdettel a Fűrész első részét nézhetik meg azok, akik még nem látták, és újra megcsodálhatják azok, akik még nem unták meg. Ennek örömére kerítettem magamnak egy kis szabadidőt és megcsináltam az 5. rész bakijait. Ezúttal szeretnék azoknak kedvezni, akik a rövidséget szeretik, ugyanis csak a legfontosabb bakikat szedtem ki. Az ötödik rész révén engedtem az ötös szám bűvöletének és 5 olyan bakit gyűjtöttem be, amelyek - véleményem szerint - elég súlyosak. Mivel nagyon régen jelentkeztem posttal azon sem lepődnék meg, ha erre az írásra semmi reagálás nem lenne, de reménykedni azért fogok. Ez így elég rövid lesz, de ki szeretném próbálni magam így is. Aztán majd eldöntitek, hogy melyik a jobb.

Ugye ott hagytuk abba, hogy Strahm ügynök beszorult a szobába, amelyben Jigsaw Amandával együtt halálát lelte. A szobában volt még Lynn szétrobbant fejű holtteste is, és ugye Jeff, akit Strahm lőtt le. Hoffman nyomozó pedig hősként távozott a házból Jeffék kislányával a karján.Mielőtt tovább mennék, vegyük át a kezdő jelenetet, amely egy fiatal férfi, bizonyos Seth halálát mutatja be nekünk. A srácról megtudjuk, hogy gyilkolt és 5 évet le is ült miatta. A kezeit kell feláldoznia az életéért. Meg is teszi, mégis belehal a játékba. Kettévágja a számára kialakított szerkezet.

 Először a vágás a nadrágja felett található,

 majd később olyan, mintha a testével együtt a nadrágot is vágta volna a penge. 

Térjünk vissza a szobába, amelyben ott ragadt Strahm ügynök. Szegény azt hiszi, hogy majd egyszerűen előveszi a mobiltelefonját és tárcsázza a rendőrséget, akik bemérik és kiszabadítják. Rosszul hitte. A telefonján ugyanis nincs térerő, legalábbis ezt írja ki a készülék. Azonban ha figyelmesen megnézzük a jobb felső sarkot, akkor láthatunk 3 kis vonalat, amely szerintem a térerőt jelzi ki. A sikertelen telefonos segítség után Strahm mégiscsak kijut a szobából. Leütik és egy tartállyal a fején ébred fel. A tartály üvegből van, amibe víz kezd folyni. Strahm levegője fogytán van, amit nem értek, hiszen az üvegtartály egyik oldalán egy hatalmas rés tátong. Strahm ügynök még ilyen helyzetben is képes gondolkozni és kiszúrja a saját légcsövét egy tollal, így jutván levegőhöz ő is túléli Jigsaw játékát.

Jigsaw felesége, Jill az ügyvédnél várakozik, hogy átvegye az örökséget. Ami egy doboz, melyhez a kulcsot már régen megkapta. Míg kint ül a váróban egy idős néni újságot olvas, melynek a címlapján Jigsaw halálát hirdető kép áll. A cikket is mutatják néhány pillanatra. Ha megállítjátok és beleolvastok, rájöttök, hogy csupán az első néhány mondat szól kedvenc igazságosztónkról, a többinek egészen más a témája.

A régi ismerősök mellett akadnak új szereplők is. Egészen pontosan öten. Hm.. már megint ez az ötös szám. Jigsaw elmondja nekik, hogy van bennük valami közös, amiatt vannak bezárva együtt. Ha rájönnek a közös vonásra és ösztöneik ellen cselekednek, akkor túlélhetik a játékot. A fürdőkádas feladatnál már csak hárman vannak. Jigsaw azt mondja nekik, hogy csak három perc áll rendelkezésükre, hogy rövidre zárják az áramköröket, utána az ajtó örökre bezárul.  

 Mikor beléptek a szobába egy 15 perctől visszaszámoló órát láttunk a falon.

Miután Jigsaw befejezi a mondókáját, mégis egy három perctől visszaszámláló óra indul el. Azt 'szem mondhatom, hogy a stábtagok időzavarban voltak, mert innentől kezdve felváltva mutatják a 15 perctől és a 3 perctől mérő órát.

Ami még vicces, hogy két órával sem tudnak számolni, ugyanis 10:31-et mutat a 15 perctől számoló óra, ami azt jelenti, hogy a három perc már letelt.

Jigsaw játékát csak egy valaki éli túl, akárcsak a nyomozók közül is csak egy maradhat a végére. Az egyik hős lesz, a másiknak a nyakába varrják az összes Jigsaw-féle halálesetet. A kérdés tehát az, ki lesz a végső hős: Hoffman vagy Strahm.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyo78 2009.09.25. 17:52:34

Én követlek Readeren. A hosszú verzió nekem jobban tetszik. Egyébként a részletes leírásaid miatt kezdtem érdeklődni a Fűrész iránt, előtte nem láttam egyet sem. Köszi! :)

Manodesign · http://manodesign.blog.hu 2009.09.25. 19:24:36

Az első két képen a tetoválásai is helyet cserélnek.

Rocko- 2009.09.25. 21:59:49

sztem a képen az akku fölötti pálcikák az akku töltöttségét jelzik, a bal szélen van a térerő: maximumon.

@Manodesign: igen.

CaT 2009.09.26. 15:51:43

nagyo78: Örülök, hogy általam kedvelted meg a Fűrészt! Már volt értelme időt és energiát áldozni rá! ;)

Manodesign: Milyen szemfüles vagy. Én is bámultam a tetkóit, mert feltűnően sok volt rajta, de azt nem szúrtam ki, hogy felcserélték őket.

Rocko: Télleg, még ott is az aksijel a 3 vonalka alatt. :$

lungi 2013.11.18. 00:49:01

ha nincs térerő, a segélyhívót akkor is lehet hívni, de ez mellékes
süti beállítások módosítása