Szintén egy korábbi kérésnek eleget téve következnek most a Halálos fegyver című filmben ejtett bakik. 

A film karácsonyi zenével indul, és a kamera egy Los Angeles-i hotelszobába visz el minket. Az ágyon egy fiatal hölgy fekszik elég lengén felöltözve. Az arckifejezéséből két dologra következtethetünk: vagy nem egyedül van a szobában, viszont a másikat nem látjuk; vagy pedig nagyon erotikus álma lehet.

Tudom, nehéz a férfiközönségnek arra koncentrálni, hogy a hölgynek melyik lábán van cipő, ezért már most le is szögezem, és képpel alá is támasztom, hogy a bal lábán.

Az ágyból az erkélyre vezet az útja, viszont itt már meglepő módon a jobb lábán van rajta a cipő.

Az autó tetején való landolásnál több hiba is felfedezhető. Az egyik, hogy amikor mutatják, hogy esik le a lány, a szélvédő irányába zuhan és be is töri azt,

mégis amikor pár pillanattal később látjuk a lányt, akkor már a kocsi tetejének a közepén fekszik, és ezúttal a jobb és a bal  lábán is rajta van a cipő. A félmeztelen női test látványa után egy félmeztelen férfi test látványa következik. A kádban ücsörgő apát, Roger Murtaugh-t köszönti fel 50. születésnapja alkalmából a családja a fürdőszobában.

Nick pólójának az ujja már akkor vizes, amikor belépnek az ajtón, pedig csak jóval később veszi be maga mellé a kádba az apja. A családi jelenet után egy fiatalabb kiadású, de szintén pucér férfi következik, aki az út mellett egy lakókocsiban él egy kutyus társaságában. A fickó kimászik az ágyból és odasétál a hűtőhöz, kivesz egy üveg sört és beleiszik.

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én még ilyen színű sört nem láttam, mint ami kifolyik Mel Gibson szájából. Erős a gyanúm, hogy ez csak víz.

Ezek után felváltva következnek képek Roger és Mel Gibson életéből. Újra a Murtaugh család házában vagyunk. A feleségtől megtudjuk, hogy Rogert 3 napja keresi a kapitányságon egy Michael Hunsaker nevű fickó. Hunsaker és Roger annak idején együtt voltak Vietnámban. Aztán Mel Gibson alias Martin Riggs következik, aki összetöri a tévéjét és megbámulja felesége képét, majd elindul dolgozni. Immár felöltözve és felfegyverkezve ül a szolgálati járművében, tehát ő is zsaru. Egy iskolába hajt, ahol egy férfi lövöldözi a gyerekeket és a rendőröket. Riggs sajátos módon intézi el a lövöldözős gyilkost.

Egészen a mászókáig sétál, ami alá egy gumiszőnyeg van letéve. Azonban amikor a gyilkos legközelebb rálő Riggsre és Riggs lábát közelről mutatja a kamera, nincs alatta semmilyen szőnyeg. Majd pár lépéssel közelebb megy az ablakhoz és lelövi a gyilkost.

Eközben Roger egy balesetnél helyszínel: az áldozat egy 22 éves prostituált, bizonyos Amanda Hunsaker, feltételezhetően öngyilkos lett. Amíg Roger előkeríti Michael Hunsaker telefonszámát, Riggs lefülel három drogárus faszit, majd hazamegy. A kanapén feküdve hol a felesége képét, hol pedig a pisztolyt nézegeti. Majdnem öngyilkos lesz.

Valószínűleg Riggs öngyilkossági szándékától megrémülve a feleség átszalad egyik oldalról a másikra, hiszen nem azon az oldalon van a képkeretben, ahol a film elején láttuk.

Riggs végül úgy dönt, mégsem lövi le magát. Ezek után a képek után a rendőrőrsön találjuk magunkat, ahol a pszichológusnő vitatkozik a kapitánnyal, miszerint Riggs teljesen labilis a felesége halála miatt és érdemes lenne leszázalékolni. A kapitány szerint nincs semmi baja, ő egy csirkefogó, aki meg akar szabadulni a munkájától. Ezután Roger irodájában vagyunk, aki megtudja, hogy Amanda nem öngyilkos lett, hanem valaki vízkőoldót tett a gyógyszereibe. Tehát gyilkosság történt. Közben Riggset beküldik Rogerék őrsére. Roger megtudja még azt is, hogy Amanda nem egyedül volt aznap este, és plusz információ, hogy Roger kap egy új társat a nyomozáshoz, aki nem más, mint Martin Riggs.

Amikor Riggs és Roger együtt sétálnak az aluljáróban elmegy mellettük egy rendőrautó, de nem ad ki hangjelzést; majd jön egy másik autó, ami viszont szemmel láthatóan nem rendőrautó, mégis olyan hangjelzést ad ki.

Ezután egy pincében találjuk magunkat, ahová egy Mendez nevű fickó érkezik, de csak Joshua által elvégzett motozás után tud bemenni a tábornokhoz. A tábornok az emberei megbízhatóságának bizonyítására Joshua kezét megégeti egy öngyújtó segítségével.

Joshua jól bírja a kiképzést, ami nem csoda egy zsoldostól, viszont az elég érdekes, hogy semmilyen égésre utaló jel nem látszik a karján: sem seb, sem legalább egy kicsi füst.

Mendez annyira megilletődik a látványtól, hogy hátrálni kezd a tábornoktól és közben beleütközik annak egyik emberébe. Majd a tábornokot mutatják, de a háttérben látszik, hogy Mendez újra beleütközik abba az emberbe.
A heroincsempészés nehézségei után Roger beszélget Hunsakerrel. Hunsaker azért kereste korábban Rogert, mert meg akarta menteni a lányát, aki pornófilmezésben is utazott. A beszélgetésükből kiderül, hogy Roger tartozik Hunsakernek, aki arra kéri, hogy amiért anno megmentette az életét a vietnámi háborúban, cserébe találja meg és ölje meg Amanda gyilkosát. Roger és Riggs első apróbb közös küldetése egy öngyilkosjelölt férfi megmenekítése a tetőről. Riggs magára vállalja a feladatot és felmegy a férfihez beszélgetni.


Csellel magához bilincseli, majd azért, hogy jól ráijesszen leugrik vele együtt a tetőről.

Ugrás közben látszik, ahogy a bilincs egyszerűen kettészakad. Nyilván aggódtak a színészek testi épségéért, így nem igazi bilincset tettek rájuk. Ebből a jelenetből világosan kiderül Roger számára, hogy Riggs nem blöfföl, tényleg meg akar halni. Együtt elindulnak Bevery Hillsbe Amanda stricijének felkeresésére.
A fickót egyből megtalálják és hamar sikerül mozgásképtelenné tenni. Riggs odamegy hozzá, hogy felemelje a földről és ismertesse a jogait, a csávó rálő Rogerre, így Riggs kénytelen lelőni.
A férfi beleesik a medencébe a zsaruk meg után, a csávó elveszíti az életét, Riggs pedig a cipőjét.

A nehéz nap után a Murtaugh család vacsoravendége Riggs. A vacsi után hazafele menet egy fiatal prostit felszed az utcán és azért viszi haza, hogy infókat tudjon meg tőle. Másnap reggel Riggs és Roger az elméleteiket lőgyakorlattal egybekötve beszélik meg.

Amikor kakaskodnak, hogy ki a jobb, az új lap széle, amit Roger feltesz gyűrött.

Amikor Riggs megnézi, hogy Roger hol találta el a céltáblát pedig már sima a lapfelület.

Az információ, amit Riggs a fiatal prositól szerzett az az, hogy az öngyilkosság szemtanújaként jelentkező Dixie nevű prosti nem is azon a placcon dolgozik. Tehát Dixie volt az, aki azon az éjjelen Amandával együtt szórakozott a szobában, és ő babrált a pirulákkal is. Roger és Riggs felkeresi Dixie-t annak reményében, hogy majd megtudják tőle, ki bérelte fel őt, hogy mérgezze meg Amandát. Riggs és Roger napszemüvegben vagányan lépked Dixie házához.

A gond csak az, hogy a szemüvegekben megcsillan a kamera. A robbanás után meg szőrén-szálán eltűnnek a szemüvegek.

A robbanás után Riggs hempereg a földön, mintha égne a háta, még Roger is porolja a hátát, mondván, hogy ég a zakója, de én nyomát nem látom a tűznek a hátán, és ti?

Ezek után van az a jelenet, ahol Roger kikérdezi Alfrédot, hogy milyen volt a gázszerelő, akit a tornácról látott a házban. A bibi ezzel meg az, hogy láthattuk korábban, hogy nem is volt tornáca Dixie házának.

Sebaj, Alférdnak sasszeme van, hiszen a nemlétező tornácról kiszúrt és megjegyzett egy olyan kicsi tetkót, mint amilyen Riggs karján van.

Aztán mikor már mindent megtudnak, Alfrédot otthagyják a zsaruk, a kisfiú pedig integetni kezd utánuk, de valószínűleg egy stábtag meg őt inti le, mert abbahagyja.

A tetkónak meg a higanykapcsolónak köszönhetően hamar összeadják, hogy a háttérben a különleges osztag áll. Meglátogatják hát Hunsakert, hogy árulja el, ki mozgatja a szálakat. Hunsaker beismeri, hogy az Árnyékkommandó az ő segítségével mossa tisztára a heroinkereskedelemből származó pénzt. Mielőtt azonban Hunsaker elmondhatná, hogy hová és mikor érkezik a következő szállítmány, Joshua lelövi.

Kis pontokat lyukaszt az üvegbe a golyó, mégis olyan nagy üvegcsörömpölést hallunk, hogy azt hihetnénk, az egész ablak betört.


A dobozból ömlik a tej, láthatóan összekeni a zakót meg a nyakkendőt is, majd abbahagyja a folyást.
A földönfekvő Hunsaker zakóján ott a tejes paca. De ha figyelmesen megnézitek észreveszitek, hogy az csak egy zsebkendő, ami oda van csiptetve Roger zakójának ujjához.
Amikor Roger felemelkedik a földről, a paca eltűnik.

Ennek a gyilkosságnak a hírére még a napszakok is összekuszálódnak, mert a helikopter elszáll a szép naplemetében,
de amikor a tábornokot mutatják az autóból még fent van a nap az égen. A napsütés pedig csak eddig tartott, ugyanis a következő jelentben már szakadó esőben sétál az utcán Riggs és keresi Dixie stricijét egészen addig, amíg Joshua le nem lövi.

Na ez a gyilkosság is elég érdekesre sikerül, ugyanis egyetlen lövéssel szemből találja  el Riggs-et, aki a lövés erejétől keresztülesik egy kirakatüvegen. Odaszalad hozzá Roger és széttépi rajta a pólót így látja, hogy van alatta golyóállómellény, amin viszont több lövés nyoma is látható. Erre egyszerű a magyarázat, többször használatos a mellény.

Azt viszont nem értem, hogyha szemből érte a lövés Riggs-et, akkor miért található több lövés nyoma a hátán.

Úgy döntenek, elhitetik a zsoldosokkal, hogy Riggs-et sikerült kiiktatniuk és elkapják a gazfickókat. De nem várt esemény következik, a tábornok elraboltatja Roger idősebbik lányát, Rianne-t. Riggs és Roger együtt indulnak neki a zsoldosokkal való sivatagi találkozónak. Másnap napfelkeltekor már Riggs rohan a búvóhelyére, míg Roger a zsoldosok elé kocsikázik.
Azonban mire Roger odaér hozzájuk már eltűnik az égről a szép naracsszín, helyette jön a kék, normális esetben ez a színváltás legalább fél órát vesz igénybe, itt pár másodpercet.  A képen nem csak az ég színe a fontos, hanem az is, hogy Roger résnyire nyitvahagyta az autója ajtaját. 
Amikor leszáll a repülőgép, az ajtó magától teljesen kinyílik. A zsoldosok cserét ajánlanak fel, miszerint Roger velük megy, Rianne-t pedig elengedik.
Roger erre válaszul elővesz egy gránátot. De a zsoldosok nem ijednek meg, közelebb mennek Rogerhez, meg is lövik, a kép jobb alsó sarkában pedig látszik, hogy a kocsiajtó már megint alig van nyitva.

Sajnos Roger és Riggs terve meghiúsul, mert a tábornok elfogja Riggset, a többiek meg Rogert és a lányát. Elviszik őket egy pincébe, ahol kínvallatásra fogják a két rendőrt. Riggs-et slaggal locsolják miközben Joshuaval beszélget.

Amikor távoli képen látjuk, akkor az arcába folyik a víz,

amikor viszont közeli képen csak az arcát látjuk, a víz már mellette csordogál. 
Aztán Riggs játsza a magatehetetlent, majd hirtelen letámadja az ázsiait és megfojtja a lábával. Kiszabadul és kimenti Rogert is meg Rianne-t is.

Amikor kiérnek a diszkóból Riggs lábán fehér sportcipők vannak. Hm... vajon hogy sikerült beszereznie őket a nagy lövöldözés közepette? Az tény, hogy szüksége van rájuk, mert elég érdekes lett volna mezítláb üldöznie Joshuat a fél városon át. Amíg Riggs Joshuaval van elfoglalva, addig Rogernek a tábornok marad.

A tábornok kocsival belerohan egy buszba, amitől felborul a kocsija. Az autó alján látszik egy óriási rés, ami biztosan nem a balesetben keletkezett. Arra gyanakszom, hogy már a baleset előtt ott volt és annak segítségével fordították fel a kocsit.

A robbanás után Riggs és Roger találkoznak és rájönnek, hogy a Murtaugh házhoz kell menniük, mert valószínűleg Joshua is odamegy. Jól gondolják. Joshua és Riggs egymással verekszik meg. Riggs meg akarja ölni, de rájön, hogy nem ér annyit, így átadja a kollégáknak, de Joshua elveszi az egyiktől a fegyvert és rájuk lő, azonban kedvenc kopóink gyorsabbak, és végeznek a gazfickóval.

A következő jelenetben Riggs felesége sírjánál ácsorog szakadó esőben.
Riggs-nek valószínűleg esőlepergető az arca, ugyanis a haja vizes, de sebhelyes arcán nem folyik a víz. A temetőből a Murtaugh családhoz megy. Az ajtót Rianne nyitja ki, így neki adja oda azt a golyót, amit magának szánt még öngyilkosjelölt korában. 

Az arcán megtalálhatóak a temetőben is látott sebhelyek, egy kivételével, az álláról hiányzik a heg. Rianne bemegy, Roger pedig kijön és marasztalja a karácsonyi pulykára Martint. Riggs elfogadja a meghívást és a kutyusa is csatlakozik hozzájuk. A film a jó öreg Roger Murtaugh-tól annyiszor hallott mondattal zárul, miszerint "Öreg vagyok én már ehhez!"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kdepi01 2009.06.01. 11:22:40

sztem az eddigi legtöbb hibát felvonultató elemzés :D
grat , csak így tovább :D (fűrészek még jöhetnek majd :F)

Lolyta 2009.06.01. 15:12:36

az uccsóelőtti képen a szeme alatt 2 seb van az uccsón meg 3 :D

de am jó lett grat

honeybunny 2009.06.01. 15:48:00

Van egy pár hiba, ami szerintem nem hiba.
Amúgy jó lett. Grat! Csinálhatnál egy ilyet a Harcosok klubjáról is:)

tammasibela 2009.08.08. 20:33:47

Az autora zuhanast en is eszrevettem:D röhögtünk is rajta:D


-------------------------
medkit.hu > kedvezményes viagra, cialis potencianövelő!

olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2011.11.05. 13:36:39

"Amikor leszáll a repülőgép"
ami szemmel láthatóan egy helikopter....
süti beállítások módosítása