Azt hiszem, hogy ez is egy olyan film, amit sokaknak nem kell bemutatni. Nekem több okból is az egyik kedvenc romantikus tinivígjátékom ez a film. Először is Heath Ledger szerepel benne, ami már magában gyönyör a szemnek. A másik ok, amiért szeretem, mert tetszik a végén a vers. A harmadik pedig, hogy szeretem az extrém karaktereket és a Kat-et játszó Julia Stiles nagyon jól alakítja a morcos undok nővér szerepét. 

Külön tetszik, ahogy a legelején az igazgatónő irodájában megismerjük a főbb szereplőket. Az igazgatónő viselkedéséből már láthatjuk, hogy ez nem lesz túl komoly hangvételű. Legelőször egy új diák, Cameron érkezik az irodába, míg beszélget az igazgatónővel valaki megdobja az ablakot. Cameron után a szemérmetlen, ám roppant jóképű  Patrick következik, ekkor azonban már nincs ott a paca, végül miután megszabadul Patricktól az igazgatónő, visszaül a laptopjához és tádámm a foltok újra ott vannak az ablakon.  

Cameron a folyosón belebotlik Michael-be, aki körbevezeti az iskolában és közben bemutatja neki a suli kasztjait. Az udvarra érve Cameron megpillantja Bianca Stratfordot és első látásra beleszeret. Michael figyelmezteti, hogy reménytelen eset, hiszen a Stratford lányok nem randizhatnak.

A következő jelenetben egy irodalom órába csöpenünk, ahol egy intelligens ám roppant arrogáns lány fejti ki véleményét Hemingwayről. Büntetésből az igazgatói irodába kell mennie. Itt újra megbizonyosodhatunk arról, hogy ezzel a csajjal nem éri meg szórakozni.

Ezek után megint az udvar követekezik, ahol a suli szépfiúja, Joey stíröli Bianca-t. Mivel azt mondja neki egy haverja, hogy őt úgysem tudja megszerezni, fogadást kötnek rá. Közben Cameron megint Bianca-t lesi, Michael elkottyintja, hogy franciatanárt keres. Ezután jön az újabb baki, amikor is Michaelt majdnem elüti Bianca nővére.

 Először a sisakon van a szemüveg,

majd mire Michael odaér Cameronhoz, a szemüveg már a szemén van. És amilyen bénán vezeti a motort kizárt dolognak tartom, hogy abban a pár másodpercben húzta a szemére, amíg nem láttuk a képernyőn.

Majd Bianca-ék otthonába csöppenünk. Walter Stradtford nagyon fél tőle, hogy valamelyik lányát idő előtt teherbe ejtik, ezért hozta a nincs randi szabályt. Mivel Bianca hisztizik módosítja arra, hogy akkor randizhat, ha nővérét, Kat-et is randira hívja valaki. Az új szabály értelmében Michael beszél Joeyval, hogy felbérelhetne valakit, aki elviszi randizni Kat-et és akkor ő meg vihetné Bianca-t. Cserébe persze csak annyit kér, hogy köszönjön neki a suliban. Tipikus tini kérés. A béna fiú kevésbé tűnik szerencsétlennek, ha egy menő srác köszön neki.

 A "tárgyalásuk" alatt Joey egy péniszt rajzol Michael arcára,

ami kicsivel később - Michael legnagyobb bánatára - sokkal erősebben látszik.

Joey Patrickot béreli fel, hiszen ő pont megfelelően flúgosnak tűnik ahhoz, hogy Kat-tel kijöjjön. Az edzőpályán próbálkozik be először Patrick Kat-nél.

 A beszélgetés alatt Kat-nek hol így,

 hol úgy áll a haja.

Valószínűleg Patrick sármja bolondította meg. 

Az egész suli rém izgatott, hiszen Lowenstein házibulit tart. A szinkronosok azonban kicsit megbolondították az amúgy is eléggé germánra sikeredett nevet, mert Joey Lowenbrau -nak nevezi a srácot, amikor meghívja Bianca-t a buliba.

Patricknak nem nagyon sikerül meghódítania Kaet-et, így Bianca beveti magát. Cameronnal átnézik Kat szobáját, hogy vajon mire bukik a lány.

Bianca kihúzza a második fiókot és talál benne egy fekete bugyit. Ami miatt elmeséli a fekete fehérnemű titkát a tudatlan Cameronnak,

végül pedig visszatolja a fiókot, de nem a másodikat, hanem az alsót. Nem hiszem, hogy Kat örülni fog, ha nem találja a helyén a bugyiját.

A kutatás közben találnak egy koncertjegyet is. Cameron elmondja Patricknak, hogy hol  leli meg Kat-et aznap este. 

Patrick el is megy a szórakozóhelyre, épp a bárpultnál ül, amikor Kat is odamegy vizet venni. Szemmel láthatóan nem egyedül ücsörög a pultnál, hanem van mellette egy fekete trikós fickó.

Nos, ez a csávó kámforrá válik, amikor Kat elindul Patrick-hoz.

Patrick sok-sok kísérlete Kat meghódítására végül sikerrel jár, Kat elmegy a Lowenstein bulira Patrick-kal, Bianca pedig Joeyval.A buli érdekesen alakul, hiszen Kat becsíp, Bianca meg lekoptatja Joeyt, helyette Cameronnal tér haza. Az ittas Kat-et Patrick viszi haza kocsival.

 Mialatt beszélgetnek, a kocsi szélvédéjőn át szemből látjuk őket.

És egy tükröt is, ami a kicsivel később eltűnik az autóból.

Már együtt járnak, amikor Kat megszökteti Patrick-et egy unalmas óráról. Együtt lógnak egész nap. Programjaik között szerepel a vízibiciklizés is. Már ültem vízibiciklin, sőt hajtottam is és ha emlékeim nem csalnak, akkor abban épp az a lényeg, hogy egyszerre tekerünk és egyfele forog a "kerék", ezáltal elengedhetetlen, hogy egy irányba álljanak a pedálok is.

A képen viszont látható, hogy ellentétesen mozog a lábuk, és a pedálok is fordítva vannak. 

A következő kalandjuk a paintballozás.Van egy olyan rész, ahol belehuppannak a szalmába, és a ruhájuk eléggé fehér bizonyos részeken. 

 Amikor közeli képen látjuk őket, akkor viszont totál festékes mindkettőjük rucija.

Amikor Kat-hez érnek a mókás nap után, leülnek a tornácon és mélyen egymás szemébe néznek.  Kat festékes haja az arcába lóg. 

Amikor Patrick közelebb hajol Kat-hez, a csajszi lógó tincsei most a füle mögé vannak téve. És figyeltem ám, nem Patrick igazgatta oda.

A bakik sora itt meg is szakad. A film végét sikerült bakimentesen megoldaniuk. Mivel ez egy romantikus vígjáték, gondolom az is sejti a végét, aki még nem látta. De azok kedvéért, akik csak ezután fogják megnézni ezt a filmet, nem lőném le a the end-et. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeluDavid · http://beludavid.blog.hu 2012.11.12. 23:39:29

Heló!
Volna egy meglátásom.
A dirinél lévő jelenetekben nem biztos hogy van baki, mert a szobában 3 ablak is van és az ablakok 4 részre vannak osztva.
A két szélsőnek a 3 felső része sima üveg és az alsó színes, míg a középső sima, színes, sima, színes összeállítású. Úgyhogy annál a jelenetnél amikor Patrik bejönni készül, akkor csak a középső és attól jobbra eső ablak látszik. Így lehetséges, hogy a középsőtől balra eső ablakon még mindig ott van az a valami amit rádobtak. Szerintem.
Plusz a 4 fehér szoborból is látni, hogy a középső ablak van a képen nem pedig az a melyikre rádobtak valamit, mert az alatt meg kékes színű szobrok vannak.

Üdv: BeluDavid
süti beállítások módosítása