Kill Bill Vol.2

Címkék: mozi szinkron bakik akciófilm

2009.06.16. 09:10

A második rész is ugyanúgy kezdődik, mint az első. A menyasszony utolsó mondata Billhez: "ez a te gyereked!"

Valószínűleg mindenkinek beugrik, hogy Bill az előző rész végén azt mondta, hogy a kisbaba életben van. Fekete Mamba viszont ezt nem tudja és folytatja a bombasztikus bosszúhadjáratot. Az ötödik fejezettel ért véget az előző rész, így most logikus, hogy a hatodik fejezet következik, melynek címe Mészárlás Two Pinesban. Mambától megtudjuk, hogy nem az esküvőn történt a mészárlás, hanem az esküvő próbáján, ahol megjelent Bill, majd a négy gyilkos. Ők öten intézték el a menyasszony barátnőit, a papot, a papnét, a zenészt és a vőlegényt. A fekete-fehér képek után színeskép következik jelezve ezzel, hogy újra a jelenben vagyunk. A helyszín továbbra is El Paso. Egy kopár, sziklás vidéken egy lakókocsi előtt beszélget Bill és Budd. Bill azért kereste fel Buddot, hogy figyelmeztesse Fekete Mamba már úton van. Erre válaszul elhangzik az a mondat Budd szájából, amit az előző rész végén már hallottunk tőle. Buddnak ugyanúgy sikerül elmondani a szöveget, de a kellékeseknek már gondot okozott ugyanúgy beállítani a díszletet.
Ezúttal ugyanis Buddnak a jobb oldalán van az ajtó, míg az első részben a bal oldalán volt. Buddot elkísérjük a munkahelyére, ahol a főnöke az irodába hívatja, mert már sokadjára késett el. Amikor belép az irodába éppen kokaint szippant a csaj, majd leteszi az asztalra. Valaki azonban megirigyelhette tőle, mert két vágás között eltűnik a koko a tükörről.
A főnök mögött található egy naptár, amin filccel bejelöli, hogy Budd mikor dolgozik. 
Közben fel-felnéz Buddra és gúnyolódik rajta, de az előző határozott fekete csík, mostanra irkafirkává válik. A munkaidő nehezen, de eltelik, és Budd hazamegy. A lakókocsi alá azonban akkorra befészkeli magát Fekete Mamba. Amikor bemegy Budd a kocsiba, Mamba előjön. A szemfüles fickó azonban mellkason lövi Mambát, esélyt sem hagyva neki a támadásra.

Buddnak első dolga eldobni mellőle a Hanzo-kardot. De egy perccel később már máshol található a kard. Majd hasra fordítja Mambát és bead neki egy bénító injekciót.
Mamba az utolsó pillanatban még bele tud markolni a homokba, és úgy is marad a keze. Mégis amikor Budd leül az asztalhoz, és tárcsázza Elle-t, láthatjuk a háttérben, hogy Mamba kezei ki vannak kinyújtva. Budd megbeszéli a másnap reggeli találkát Elle-lel, majd megkötözi Mambát, beleteszi egy koporsóba és elássa a temetőben. Egy átlagember pánikba esne, de hősnőnkre rátör az emlékroham.

A visszaemlékezés adja a következő fejezetet, Pai Mei könyörtelen leckéit. Hősnőnknek valóban nincs könnyű dolga, mert az aggastyán kíméletlenül bánik Mambával. Egyik alkalommal Mambának nincs ereje kínlódni a pálcikával, így kézzel kezd el enni.
Pai Mei elveszi tőle a tányért, majd kiborít egy jókora adag rizst a földre, aztán visszalöki Mamba elé a tányért.
Mégis a következő képen azt látjuk, ahogy Mamba reszkető kézzel a tányérjáért nyúl, ami az asztal közepén található.

Mamba sokat tanul Pai Meitől, többek között azt is, hogy hogyan kell közelről ököllel áttörni a fát.
Ezt a tudását hasznosítja a koporsó tetejének betörésekor. Mint a kép is mutatja, azért megsinyli a kézfeje a szabadulást. Miután kimászik a földből besétál egy fogadóba.
A kezeit felteszi az asztalra és azokon már nyoma sincs se a kosznak, se a vérnek.

A büfé után Budd lakókocsijában találjuk magunkat. Budd italt kever magának és Elle-nek. Amikor kitölti a poharakba, akkor az egyiknek kicsit melléönti. Ráadásul nincs is tele a pohár.
Mégsem látszik semmilyen folt sem a pulton.
Amikor Elle kezében van a pohár, láthatjuk, hogy jóval több van benne, mint mikor a pulton volt. Lehet, hogy séta közben Budd sokallta a saját részét, és átöntött egy kicsit Elle-nek.

Iszogatnak, beszélgetnek, Budd örül a pénzének, de nem sokáig, ugyanis rátámad a fekete mamba. Elle Budd halála után összeszedi a pénzt a földről, telefonon kicsit elferdítve közli Billel a történteket, majd indulna, de az ajtóban rátámad Beatrix Kiddo. Végre, megtudjuk a menyasszony igazi nevét is, ezentúl már nem kell, hogy kisípolják. Elle és Beatrix verekedése elég gyorsan pörög.
Szemfülesnek kell lenni, hogy észrevegyük, ahogy a tévéantenna letörésével Beatrix leveri a zöld üveget a tévé tetejéről.
Majd mégis amikor harcolnak, ott van a palack a tévén. Hm... ezek szerint máshogy működik a gravitáció egy lakókocsiban.

Beatrix Elle fejét belenyomja a wc-be. Nemsokkal ezután szemben állnak egymással, mindkettőjüknél Hanzo-kard van és Elle elmeséli, hogy miért nyomta ki a szemét Pai Mei. Amikor a végére ér a sztorinak, meglepő módon a szájára friss rúzs kerül. Nem baj, legalább halála előtt még egyszer utoljára szépen ki volt sminkelve.

Már csak a végső küzdelem van hátra Bill-lel. Beatrix Bill egyik pótapjának köszönhetően hamar megtalálja Billt egy csodaszép hotelben. A fogadtatás azonban elég érdekesen alakul. Bill és a halottnak hitt kislány, BB lövöldözik Beatrixre. Szegény nő majdnem elájul meglepettségében.    

Annyira meglepődik, hogy talán a gyerekre való tekintettel egyszer még a kard is eltűnik a hátáról. A gyilkos színjáték után a gondos apa vacsorát készít BB-nek. A szendvics készítés közben azonban furcsa dolog történik az asztalon.
 Egyik pillanatban nyitva van a zacskó szája,
 a másik pillanatban viszont be van csukva. Vacsora után a mami és BB videóznak egyet. Miután a kislány elalszik a mami elindul, hogy rendezze a papival a számlát. 
 A nappaliban a kanapén foglal helyet, úgy hogy egy piros párnának készül nekidőlni, mégis a következő képben ez a párna mellette van. Bill lead egy figyelmeztető lövést, amivel eltalálja a tálcán levő gyümölcsöket. A gyümölcsdarabok Beatrix trikóján landolnak. Viszont sosem egyforma a folt, amit okoznak.
 Arról nem is beszélve, hogy Beatrix haja is más fazont ölt két képváltás között.

Az igazságszérum beadása után megvitatják kettőjük dolgát, majd a teraszra mennek ki megküzdeni egymással. Beatrix és Bill egyformán nagyszerű harcosok. Beatrixnak viszont van egy nagy előnye Bill-lel szemben. Neki megtanította Pai Mei az ötpontos szívrepesztő technikát.
Az ütéssorozat után Bill szájából folyni kezd a vér.
Mielőtt felállna a székről megtörli az arcát. És így kicsit halványodnak a vérfoltok az arcán.

Aztán feláll, begombolja a zakóját, egy közeli képen pedig mutatják az arcát. De ekkor már nyoma sincs rajta vérfoltnak. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én számoltam a lépteit, sőt meg is könnyeztem a halálát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kdepi01 2009.06.16. 11:09:35

megkéne mostmár néznem a filmet:D
am sztem ilyen pirospárnamelléülés meg "zacskbecsukódás" nem túl nagy bakik, az is lehet h miközben helyetfoglalt a csaj arrébb tolta a párnát h ne annak dőljön neki

kdepi01 2009.06.16. 11:12:12

am ismét szép leírás ;)

CaT 2009.06.16. 17:11:05

@kdepi01: Köszi. Ha majd megnézed, figyeld meg, hogy a párnára totál ráül, mutatják is, aztán a köv kép mégis az, hogy mellette van a párna, pedig annak a háta mögött kellene lennie.
A zacskó ki-be csukódás valóban nem nagy hiba, csak egy picike:D

sertésmájkrém 2009.06.18. 22:58:23

Könyörgöm... az miért baki hogy egy jelenetben be van hajlítva a csaj karja, aztán egy későbbiben, ami közben idő is telt el, már ki van nyújtva???

Mert nem mutatta végig a kamera, hogy mit csinált az egyik szereplő?


Na innen inkább töröltem, nem akarlak megbántani.

CaT 2009.06.18. 23:18:46

@sertésmájkrém: ha arra a jelenetre gondolsz, amikor Budd injekciót nyom Beatrixba, akkor az azért baki, mert bénító injekciót ad neki, hogy ne tudjon mozogni, mert valszi, ha Beatrix egy kicsit is magánál van, akkor úgy elintézi a fickót, mint a sz@rt. Mutatja a kamera, ahogy benyomja neki a szurit, majd Beatrix kezét, hogy megmarkolja a földet, aztán úgy marad a keze. Aztán Budd bemegy a telójáért és felhívja Elle-t na ekkor, amikor a háttérben látszik Beatrix érdekes módon a keze kinyújtva van. Holott elvileg nincsen magánál. Tudod, szerintem ahelyett, hogy kötekedsz jobb lenne, ha figyelmesen néznél filmeket. Vagy egyáltalán megnéznéd és csak azután mondanál véleményt!
Amúgy meg, írj bármit, bátran, ezért van a hozzászólási lehetőség. Nem sértődöm meg. Ha sértődős lennék, akkor valószínűleg nem kritikával foglalkoznék. :D

kecsegugu 2009.06.21. 13:53:41

sertésmájkrém, nagyon egyszerű vagy

sertésmájkrém 2009.07.30. 23:10:35

@CaT: Már nemtom melyik jelenetre gondoltam, kissé benéztem ezt a blogot, hagyjuk is ennyiben a dolgot, ne legyen sértődés.
A bénításról meg hogy öntudatlan állapotban kinek miért és hogy mozoghat a karja ... hát inkább hagyjuk, a ki melyik, mennyi filmet látott és mennyit értett meg belőle dolgot szintén. :)

Továbbra is tartom, hogy nem akarlak megbántani.

@kecsegugu: kicsit még fejlődj, tapasztalj, válj bonyolultabbá egy faéknél, aztán jöhet a véleményed is.
süti beállítások módosítása