Fűrész III

Címkék: sorozat horror thriller bakik

2009.06.25. 23:13

Szó mi szó, ezzel a harmadik résszel megszenvedtem. Elég sok a baki benne, ráadásul figyelni kellett arra is, hogy amikor az előző két részre emlékeznek vissza, akkor minden klappol-e. Szerencsére a memóriájuk elég jó.

A második rész Erik Matthews nyomozó csapdába esésével ért véget. A harmadik rész ott folytatódik, ahol az előző véget ért. Erik Matthews miután eléri a zseblámpát, körbenéz a szobában, ahová Amanda zárta be. Megtalálja a fűrészt, vágni is kezdi a láncot, de sikertelenül. Aztán újra körbenéz és észreveszi a doki ottmaradt lábát.  Eriket nem viszi rá a lélek a lábfűrészelésre, inkább a WC ülőkével veri szét a bokáját, majd puszta kézzel eltöri. Ezek volt a bevezető képsor, majd jön a cím. Aztán egy zárt ajtó mögött régi ismerőseink Kerry, Rigg és Hoffman nyomozók egy holttestre bukkannak. A fickóról hamar megállapítják, hogy nem Erik az. Miután véginézzük Troy halálát Kerry és Rigg azon tanakodnak, hogy ez az eset nem Jigsawra utal. Itt nem volt meg a menekülési esélye az áldozatnak.

 

Közben bevágják Hoffman nyomozót, ahogy felvesz egy karikát a földről,

aztán újra mutatják Kerryt és Rigget, a háttérben pedig látjuk ahogy Hoffman nyomozó megint fogdos egy karikát. A kis bibi az, hogy ugyanazokat a mozdulatsorokat csinálta, mint az előbb. A nehéz nap után Kerry lakásában találjuk magunkat. Egy frissítő fürdő után Kerry a tükörnél áll, amit megtöröl a gőztől. Szinte azonnal megjelenik benne Erik arca. Kerry hátrafordul, a szellemkép eltűnik, viszont a törlésnyom a tükrön már nem olyan, mint korábban volt. A fürdőszobai szellemkaland után Kerry az ágyon ülve nézi videon Jigsaw Troynak szóló üzenetét. Körülötte jó néhány akta meg egy doboz is található. Ezek újbóli kipakolása feladta a kellékeseknek, ugyanis vágásonként változik az akták és a doboz helyzete.
Itt van fedő a dobozon és két mappa is van Kerry mellett,
Azután már nincs fedő a dobozon, a mappák is egymásra csúsztak, a dobor pedig jobban a kamera felé van fordítva. Pedig Kerry nem ér egyikhez sem, csak a távirányítót nyomkodja és nézi a felvételt.
Később pedig, amikor már pisztollyal a kezében elindul a szekrényajtóhoz, a doboz még jobban a kamera felé van fordulva.
Amikor felfedezi, hogy ő szerepel a tévében, feláll és bámulja az ajtót. Egy pillanattal később, amikor a kamerába integet, de még nincs nála a fegyver, mutatják újra az ajtót, viszont ezúttal már egy lyuk van az ajtóban, pedig Kerry még nem is lőtt. Kerry odamegy a szekrényhez, de mögötte felbukkan az álarcos alak és elrabolja. Kerry láncra verve tér magához.
Karjai egyik pillanatban még lógnak, majd begyorsul a kép,
 és a következő pillanatban már a láncokat markolja. A kulcsot elvileg folyamatosan oldja a sav, az mégis csak néha buborékol. Miután megszerzi a kulcsot, a vérétől teljesen piros színű lesz a savas lötty.
De amikor meghal, a piros szín eltűnik a tégelyből.

Kerry halála után egy pár szobájában találjuk magunkat. A hangulat nincs épp a tetőfokán. A jóképű férfi válást akar, a nő viszont szó nélkül otthagyja és megy dolgozni a kórházba. Ezt a doktornőt, Lynnt raboltatja el Jigsaw a kórház öltözőjéből. Amanda gurítja oda egy tolószékben a magához tért Lynnt Jigsaw ágyához. Nem tudom, hogy mennyi idő telhetett el a sztoriban, de Erik bezárásakor még Amandának rövid kleopátra haja volt, most meg már copfba kötve kell hordania, mert olyan hosszú. Na, de hagyjuk Amanda haját, lássuk inkább Lynn küldetését. A nőnek életben kell tartania Jigsawt addig, amíg egy férfi befejezi a játékot.
Egy dobozban a férfi játékos tér magához, Jeffnek hívják. Miután kiesik a dobozból, emlékezni kezd. A lánya szobájában volt, a halott kisfia egyik játékáért ment át. A kislány szomorú arcát mutatja a kamera. No meg azt is, ahogy folyamatosan leesik róla a takaró, pedig szegény csak a fejét meri mozgatni.
 Aztán Jeff változik szoborrá ölében fia egyik piros pólójával.
Ez a poló és Jeff köntöse sem ugyanúgy van miután a kislánya bejön hozzá, pedig Jeff meg sem mozdult közben, csak meredten bámult maga elé. Miután kifogy az emlékképekből, talál egy borítékot benne egy régi fotót magáról és egy kulcsot.

Közben Lynn azért könyörög hogy vigyék kórházba Jigsawt, mert ott lehetetlen körülmények vannak. Vitatkozásukat Jigsaw rosszulléte zavarja meg.
 Amanda egy oxigénmaszkot tart Jigsaw száján, ami bevérzik.
Viszont, akárhányszor amikor Jigsaw teste erősen rángatózik, a maszkban sosincs vér. Majd a doktornő veszi kezelésbe Jigsawt, de úgy látszik, hogy Jigsaw vére már csak ilyen: szeret el-eltűnni, ugyanis Lynn kezén hol van vércsepp, hol nincs. Lehet, hogy már nem olvassa a blogot sertésmájkrém, de azért a kedvéért megjegyezném, hogy nem törli le közben, mert végig a kezének a másik oldalát törölgeti. A roham után Amanda megígéri, hogy mindent megszerez a műtéthez, de azt ott kell végrehajtani a búvóhelyen. 

Közben Jeff egy jégverembe kerül, ahol egy meztelen nő van kikötözve. Ez a hölgy volt az egyetlen tanú a fia baleseténél. Jeff meg szeretné menteni a nőt, de elkésik a segítséggel. Az arca viszont megég a fagynak köszönhetően, amikor megszerzi a kulcsot. Lesz rajta egy hosszú sebhely, ami a film folyamán hol kevésbé,
hol pedig elég erőteljesen véres, pedig egyszer sem törli meg az arcát.

Amanda és Lynn is szenved a helyzetétől, a feszültség egyre nő a két nő között. Jeff viszont folyamatosan halad előre. A folyosón talál egy felborult biciklit, mellette a már jól ismert bábuval. A bábu arca először takarva van, majd mikor Jeff közelebbről nézi meg, de nem ér hozzá, a fények villogni kezdenek
és akkor már látjuk a bábu fejét is. A következő ajtó mögött a bíró található, aki elengedte a baleset okozóját. A fickóra egy csomó döglött disznó potyog, de a trutyiból Jeff megmenti. Valószínűleg egy mosógépet és egy ruhaszárítót találtak valahol útközben, mert mikor legközelebb látjuk őket, a bíró ruhája már tiszta és száraz. De az is lehet, hogy az a stábtag hozta neki az új ruhákat, akinek az árnyéka látszik a bíró hátán.

Jigsaw műtétje is megér egy misét.
Azt leszámítva, hogy a fejen látszik, hogy mű elég undorítóra sikeredett. Lynn csipeszekkel biztosítja oda a fejbőrét,
de ezek a csipeszek később eltűnnek. Aztán a csipeszek eltűnésével párhuzamosan totál véressé válik az agy. Lynn Amandától kap egy tűt, amiben található alkohollal le tudja mosni azt, de amikor hozzáfog a locsoláshoz, már tiszta az agy és a csipeszek is visszakerülnek. Jigsaw állapota elég instabil lesz, még egy nőt is lát álmában, de túléli az operációt. Amanda elvonul és visszaemlékezik arra, amikor Jigsaw szolgálatába állt. 
Kis idő múlva visszamegy Jigsawhoz, beszélget vele, de Lynn annyira irritálja, hogy fojtogatni kezdi.
Aztán Jigsaw rászól és a következő pillanatban Amanda már nem a nyakát szorongatja a nőnek, hanem a száját. Amanda újra mérgesen kirohan a szobából és ezúttal Adam megölésére emlékezik vissza.

Ezalatt Jeff a bíróval karöltve eljut az utolsó állomásra, ahol maga a balesetet okozó fiú várja őket. Jeff nála is sokat töpreng, míg végül úgy dönt, hogy megbocsát. Nem tudja megmenti a fiút, és közben egy aprócska baleset révén a bíró is meghal.

Amanda beszalad a szobába, hogy közölje Jigsaw-val véget ért Jeff játéka. Jigsaw Lynn kezét fogja, amikor Amanda betoppan. Amanda haja a szemébe lóg, de amikor kiviharzik Jigsaw utasítására a szobából, nincsenek lógó tincsek a szemében. Ettől kezdve a haja folyamatosan felváltva van megcsinálva: egyszer copfban van, máskor a szemébe lóg. Amanda visszamegy a szobába, és ahelyett hogy elengedné Lynnt, le akarja lőni. Jigsaw és Amanda beszélgetnek. Amanda visszaemlékezik arra, ahogy Erik Matthews-zal összeverekedett a folyosón.
Erik többször is beleverte Amanda fejét a falba, de a falon mégsem látszódtak vérnyomok.

Közben Jeff is odaérkezik a búvóhelyre és karjába omlik a meglőtt Lynn. Amint Jeff meghalja, hogy Amanda tette ezt, lelövi a nőt. Jigsaw pedig elmeséli, hogy Amandát tette próbára, mert a nő egy gyilkos. Sosem hagyta meg az esélyt az áldozatainak a megmenekülésre. És Jigsaw megveti a gyilkosokat. Amanda elől eltitkolta Lynn családi életét. Azt, hogy Jeff és Lynn házassága a csőd szélén állt, hogy Lynn szeretőt tartott. Itt álljunk meg egy szóra. Amikor a szerető kerül szóba, bevágják annak a férfinak a képét, aki az elején Lynn-nek a válást emlegette. Most lehet, hogy velem van a baj, de én azt hittem az elején, hogy az a férfi a férje. Szemmel láthatóan a Jeff-et alakító színész és az, akit az elején mutattak nem azonos. Lehet, hogy a fordítás rossz, vagy az is lehet, hogy én vagyok hülye, de nekem ez akkor sem stimmel. Míg Jigsaw előadja a sztorit Amandának, Amanda a torkát fogva levegő után kapkod.
Mikor összerogyott, akkor véres kezével összekente az ajtót, ha közelről mutatják, akkor a vér ott van az ajtón is meg a száján is,
 de a távolabbi képeken nincs vér sem az ajtón, sem Amanda száján. Amanda halála után Jigsaw Jeff-et vizsgáztatja.
 Valószínűleg Amanda iránti szolidaritásból Jigsaw haja is változik a vágások alatt.

Jeff dühe Jigsaw iránt csillapíthatatlan. A férfinak a megbocsátást kellett gyakorolnia a játék során. Egész jól haladt. Vajon tanult a történtekből és Jigsawnak is meg tud bocsátani?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

honeybunny 2009.07.12. 23:19:01

Harcosok klubja! Harcosok klubja! Harcosok klubja! Harcosok klubja! Harcosok klubja! Harcosok klubja! Harcosok klubja! Harcosok klubja!

kdepi01 2009.07.15. 14:38:24

mi lesz a következő?

CaT 2009.07.20. 15:58:31

@kdepi01: Többszörös kérésére a Harcosok klubja lesz a következő. Már dolgozom rajta, kis türelmet kérek, mert az elmúlt hetet Tokajban töltöttem és regenerálódok. :$

honeybunny 2009.07.25. 02:43:58

@CaT: Nagyon szépen köszönöm:)

kajak0123 2010.12.23. 15:26:30

a vér azért tűnik el mert a sav feloldja... de amúgy jó a szemed!(Y)
süti beállítások módosítása