A vonzás szabályai

2009.10.14. 13:50

Az elkövetkezendő két hétben nem láttam a műsorlistán ezt a filmet, de  már régóta meg szeretném írni nektek a bakijait. És szó mi szó, ajánlani szeretném a tékákat, mert higgyétek el, érdemes megnézni. Utánaolvastam, hogy mit írnak róla más oldalakon. Szomorúan vettem tudomásul, hogy a legtöbben lehúzzák, pedig nekem ez az egyik kedvenc filmem. Majd azt is kifejtem, hogy miért.

Számomra teljesen mást mondd ez a film, mint a legtöbb kritikusnak. Meg sem tudom számolni, hogy hányszor láttam. De ezt még nem akarom itt a legelején kifejteni, inkább hozzákezdek a sztorihoz. Szerencsére alapjában véve bulis filmről van szó, egy főiskolán játszódnak az események. Persze a suliból nem sokat látunk, mert inkább csak a vad partik teszik ki a cselekményt. Amikor pedig betévednek az órára, természetes hogy éppen akkor marad el. A sztori három hallgató (két fiú és egy lány) köré szövődik. Kezdjük a lánnyal, Laurennek hívják, csinos, kedves, nem veti meg a bulikat, a piát és a drogoktól sem riad vissza, viszont még szűz. Ő meséli el nekünk a történetet és azzal az estével kezdi, amikor végre elveszítette a szüzességét. A "Világ vége buli"-n történt meg az aktus. De inkább incidensnek nevezném. Amint Lauren túlesik a dolgon, a film visszafele kezd el pörögni és a buli forgatagában egy helyes srácnál áll meg a kamera és indul el újra. Ő Paul, aki egy fiút csábít fel magával az egyik szobába azzal az aduval, hogy van a szobájában extasy. Amikor már be vannak tépve, Paul megcsókolja a srácot, aki kidobja a szobából. Ekkor újra elindul visszafele a kamera és egy újabb srácnál áll meg, aki egy levelet tép össze.

Mialatt darabjaira szaggatja a levelet, az asztal sarkán látszik egy whiskeys üveg, melyen rajta van a kupak.

Pár pillanattal később, ezt az üveget emeli fel és iszik belőle.

A levél összetépése után kiszúr magának egy szöszi csajt a tömegből és azon fantáziálgat, hogy mihez kezdjen a csajjal. Végül úgy dönt, hogy miért is ne fektetné le?! A közös ágyjelenetük után újra visszapörögnek az események, télből tavasz lesz és végre látjuk a címet is, A vonzás szabályai. Sean egy fa alatt tér magához, majd meglátogatja a fakkját és talál benne egy ugyanolyan levelet, mint amilyet korábban összetépett.

A másnaposság biztos jóstehetséggel áldotta meg Seant, ugyanis miközben felbontja a levelet, már elkezd lefele nézni, mint aki tudja, valami ki fog esni belőle.

A csillámpor viszont csak később hullik ki belőle. Apró baki, nem nagy ügy.

A suliból egy drogtanyára megy, ahol kiderül, hogy elég sok pénzzel tartozik a dealernek. Sőt ő maga is dealerkedik a fősulin. Az esti "Világ széle buli"-n megismerkedünk az egyik mellékszereplővel, Mitchellel, aki lekoptatja magáról Pault. Paul ezután Seannal kezd el csevegni. Megbeszélnek egy másnapi találkát. A következő nap reggelén egyszerre mutatják Lauren és Sean suliba indulását. A megoldás nekem nagyon tetszett, főleg ahogy összetalálkoznak a folyosón. Ám sajnos ezt nem sikerült baki nélkül megoldaniuk.

Sean és Lauren szemben áll egymással és közelről látjuk mindkettő arcát, míg beszélgetnek.

Majd Lauren látni szeretné Sean szemeit és leveszi róla a napszemüveget. A kép pedig távolodni kezd az arcuktól egészen addig, míg végül eltűnik az osztott képernyő.

A bökkenő csupán csak az, hogy miközben ők egy lépést sem tesznek, elég távolra kerülnek egymástól, és ekkora űrrel kettőjök között lehetetlenség, hogy Lauren le tudta venni a szemüveget Seanról. Kár érte, jó ötlet volt az osztott képernyő.

A következő jelenetben Paul készülődik az esti Seannal való találkára. Pechére berohan hozzá Reamon és közli vele, hogy azonnal sietnie kell, mert Harry haldoklik a sok anyagtól, amit bevett.

Paulnak csak annyi ideje van, hogy gyorsan magára  kap egy inget és már ki is rángatják a szobából.

Látjuk, ahogy Paul behúzza maga után az ajtót és a fogason ott lóg egy fekete bőrkabát, amit ugye nem volt ideje magára venni.

Mégis, amikor odaérnek Harry szobájához, valamilyen csoda folytán Paulon rajta van a bőrdzseki.

Ezek után Laurent és szobatársnőjét, Larát látjuk készülődni az esti bulira. Lara a tükörben nézegeti magát.

 Azért, hogy a hasát jobban lássa, felhajtja a felsőjét és úgy magyaráz tovább.

Aztán hirtelen kezenállásba vágja magát és úgy beszél tovább. De ekkor a felsőjéből már nem látszik ki a hasa.

És végre elérkezik a "Szombat esti buli előtti buli" napja. Sean várja Laurent, hogy talizzanak végre, de Lara közli vele, hogy nem fog jönni. Sean bánatában enged Paul csábításának és felmegy vele a szobájába, mert a fiú azt mondja, hogy van nála fű. Paul és Sean között nem történik semmi, csak füveznek. Közben megérkezik Lauren, aki szomorúan hallja, hogy Sean lelépett Paullal. Lauren végül az egyik tanárja szobájában köt ki.

Másnap este újabb buli van a láthatáron, mégpedig a "Dögös dugós buli". A neve azt 'szem mindent elárul. Sean levelet kap a titkos hódolójától, amiben a lány csak annyit ír, hogy "Ma lesz a napja, ma lesz a napja, ma lesz a napja..."

Lauren kokainnal próbál elég bátorságot szerezni magának, ahhoz hogy végre lefeküdjön Seannal. Úgy dönt nem vár tovább Victorra, aki Európában van. Lara és Lauren arcát felváltva mutatják, miközben szippantják a port.

Lara orrán pedig hol ott van a kokain nyoma, hol pedig nincs.

Lauren azért dönt Sean mellett, mert nála érzi azt, hogy "Csing!"  Ezt az érzést próbálja körülírni Larának, miközben kokainoznak.

Itt a "Dögös, dugós buli" ideje. Sean újra Larát faggatja Laurenről. Lara elkotyogja, hogy Lauren barátja Európában van és neki tartogatja magát. Sean kénytelen Larával vigasztalódni. Persze, ahogy az már lenni szokott, Lauren rájuk nyit és sírva rohan ki a szobából. Közben egy másik lány is Sean miatt szomorkodik.

A fürdőszobában teleengedi a kádat vízzel, lepakolja a kád szélére az ékszereit, meg egy pengét. Aztán levetkőzik és belemászik a kádba.

A kezét egy fél pillanatra látjuk, ahogy elzárja a csapot. A hiba ott található, hogy az ujján rajta van az a fekete gyűrű, amit korábban láttunk a kád szélén.  Ezek után mutatják közelről, ahogy felvágja az ereit.

Persze tudjuk, hogy nem a színésznő vágta fel az ereit, csak kamu vér és kéz, de még a látszatott sem tudják fenntartani azoknak a kis buborékoknak köszönhetően, amik a vágás pillanatában keletkeznek a vízben.

A halott lányra Lauren talál rá. Mivel Lauren látni sem akarja Seant, ezért a fiú úgy dönt, öngyilkos lesz. Több módot is kipróbál, de mindegyik kísérlete kudarcba fullad. Sean bénázása után végre megismerkedhetünk Victorral. A fiú 5 percben elhadarja, hogy mennyi minden történt vele Európában.

A mesét azzal kezdi, hogy egy DC-10-essel repült Londonba. Nos a DC-10-es egy kétmotoros repcsi, ennek pedig - szemmel láthatóan - négy motorja van, ezáltal jobban hasonlít egy Boeing 747-esre, mint egy DC-10-esre.

Miután Sean és Mitchell végighallgatja Victor sztoriját elindulnak, hogy kokaint szerezzenek Victornak. Mivel Sean rengeteg pénzzel tartozik a dealernek, nem fogadják őket szívesen. Mielőtt a dealer kiborulna kokaint szippant. 

Az orrával pedig ugyanaz a helyzet, mint korábban a Laráéval volt, azaz, hol látszik rajta a kokain nyoma, hol pedig nem. Ugyan törölgeti az orrát, de épp rosszkor, amikor nincs is rajta semmi.

Sean és Mitchell nehéz küzdelem árán kiszabadul a dealer házából. Lauren közben megtudja, hogy az imádott Victor végre hazaért Európából. Azonnal felkerekedik, hogy meglátogassa. De hogy milyen fogadtatásban részesül Lauren, és milyen állapotban jutnak el hőseink végül a "Világ vége buli"-ra megtudjátok, ha megnézitek a filmet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CaT 2009.10.14. 13:57:22

Nem felejtettem el megírni a véleményemet a filmről, a következő postot majd azzal kezdem. Szeretném, ha minél többen megnéznétek ezt a filmet és ha már mindenki képben van, akkor akarok beszámolni róla, hogy nekem mit jelent.

Syolos 2009.10.19. 19:09:27

Már láttam, és emlékeim szerint nekem tetszett; jó kis film volt. SPOILER Bár asszem nem jöttek össze a végén, amit sajnáltam.

kdepi01 2010.02.06. 01:18:17

NCIS 4.évad 1.rész

imagerz.com/QENAC0tvAwIMB1NOEwVQ

ketten vannak a szobában Gibbs és Ziva,
+ operatőr könyöke(kamerát tartó keze) látszik a kép szélén
kis hiba, most fedeztem fel

kdepi01 2010.05.19. 10:46:06

nem lesz több post ezen a blogon?

CaT 2010.05.19. 16:04:48

@kdepi01: Sajnos nincs időm rá. Nyelvvizsgára készülök, álláskeresőben vagyok. De ajánlanék egy másik blogot a figyelmedbe: www.nightout.hu/ Ide a baráti köröm és én írunk kulturális témákról, könyvek, filmek, stb...

CaT 2010.08.27. 14:07:27

@Syolos: Pont ez az, amiért szeretem ezt a filmet, mert megvan benne az, ami az életben is igaz. Hogy a dolgok nem mindig alakulnak úgy, ahogy szeretnénk, hogy kialakulnak szerelmi 3-4-sokszögek. És a vége is ezért tetszik, mert igazából nincs befejezve a film. Szabadon lehet gondolkodni rajta, hogy ezek után hogyan alakul a fiatalok élete.

CaT 2010.08.27. 14:09:29

Ma estére végre új post lesz a blogon. A címe 10 dolog, amit utálok benned.
Mivel a nyelvvizsgát kipipáltam, az álláskeresés meg folyamatban van, így újra van időm a bloggal foglalkozni. Remélem, hogy régi és új olvasók is (elő)kerülnek.
süti beállítások módosítása