Fűrész II

Címkék: sorozat horror thriller bakik

2009.06.05. 13:52

A Fűrész második részében régi és új szereplők fűzik tovább a történetet. Sokan belehalnak a játékba, de ezúttal is maradnak túlélők a folytatáshoz.

A villanykörte megjelenéséből már sejteni lehet, hogy most is egy sötét zugban tér magához valaki. Az áldozat körbenéz a helyiségben, majd a tükörben meglátja magát. Egy fiatal, vérző szemű férfi fejére van erősítve egy szerkezet. Majd távolodik a kamera, így teljes alakban látjuk a fickót, aki kétségbeesetten kiált segítségért. Feláll a székről, a tévé irányába fordul, ami azonnal bekapcsol, és megjelenik a képernyőn a maszk. Kiderül a férfi neve, foglalkozása és hogy miért került oda, ahol most van. A játékszabályok ismertetése után azonnal kezdetét veszi - a már jól ismert, akár halállal is végződhető - játék.

Michael, a spicli kénytelen a saját szemébe belenyúlni, ha meg akarja szerezni annak a szerkezetnek a kulcsát, ami visszaadja szabadságát. Hozzá is fog, ám nem bírja a fájdalmat, így belehal a játékba. Még el sem jutottunk a címhez, de máris több bakit ejtettek az alkotók.

Az utasításokat ugye a tévéből kapja meg Jigsaw-tól. A tévéképernyő mellett pedig van néhány gomb, meg a csatorna száma is. 
 De amikor közelről mutatják a maszkot, akkor már ezek nincsenek ott.
Michaelnek a jobb szeme azért véres, mert mögé tette be Jigsaw a kulcsot.
 Ezt először jól mutatja a röntgenfelvétel,
 de később rossz szemben van a kulcs.
Amikor végre Michael eljut addig, hogy belevág a szemébe, a vér eltűnik a szem környékéről. 

Ugyan az egész maszk tele volt szegekkel, mégis amikor összecsapódott Michael fején csupán egy helyen fojt csak ki egy kicsi vér belőle.

Michael halála után megérjük a címet, majd végigkövetjük Eric Matthews nyomozót, ahogy kihozza a sittről a lopásért őrizetbe vett fiát, Danielt. A fiú már nem először követett el bűncselekményt és az apja kezdi unni. Össze is szólalkoznak, mert a gyerek vissza akar menni az anyjához. Másnap Eric-et kihívják egy holttestéhez. Természetesen Michael az. A nyomozó úgy keveredik bele az ügybe, hogy a gyilkos felírta a falra: "Nézze meg közelebbről Matthews nyomozó". Matthewsnak bevillannak a dolgok így megtalálják a gyilkos rejtekhelyét. Egy egész csapat zsaru vonul ki a búvóhelyhez, és amikor mennek az autók, kettőben is látszanak a stáb tagjai.
Jigsaw a meglepetés erejével hat a nyomozóra, amikor felfedezteti vele a kamerákat, melyek több embert mutatnak egy csapdákkal tele házban. A foglyulejtettek között van Daniel is.  Matthews bármire képes, hogy megmentse a fiát. Eleinte viszonylag türelmesen hallgatja a férfit, majd dühbe gurul és neki akar menni Jigsawnak, de kollégája visszatartja. 
A sok lökdösődéstől összecsavarodik a jelvényét tartó lánc. Majd Jigsaw-t mutatják, aztán pedig megint a nyomozót, de akkora már a lánc nincs összetekeredve.

A házban eközben zajlanak az események, az emberek próbálják összerakni a mozaikdarabkákat. Egy régi ismerőst is köszönhetünk a jelenlevők között, aki már nem először játszik, az egykori drogost, Amandát. Amanda megtalálja a kazettát, ami tartalmazza az utasításokat. Az egyik férfi szinte azonnal meghal, a többiek meg ráébrednek, hogy ez nem vicc, halálosan komoly. Kinyílik az ajtó, és megtalálják az első feladatot, ami Obinak szól. Ő hozta ide a többieket, de maga sem tudja, hogy hol vannak. A segítségéért cserébe kettő közül övé lehet az egyik védőoltás. De értük be kell másznia egy cseppet sem bizalomgerjesztő berendezésbe. Obi bemászik, ti pedig számoljátok meg, ahogy letépi a madzagokról a fecskendőket, egy, kettő, és kész is, hiszen megva mind a kettő?! Akkor minek tépi le a harmadikat, ami beindítja a tüzet??? És hogy került oda a harmadik, nem azt mondta Jigsaw, hogy két fecskendő van a berendezésben, egy Obinak, egy pedig akinek ő adja?


Láttatok ti már olyan farmert, ami nem kezdett el megfeketedni az égéstől? És olyan cipőt, ami nem olvadt meg a tűztől? Én sem, de a kép azt bizonyítja, hogy Obinak voltak ilyen ruhadarabjai.

Jigsaw vallomása után, Amanda vallomása következik, miszerint azért került ő újra fogságba, mert el akarta dobni magától az életet. Közben a többiek találnak egy újabb ajtót, amit Xavier próbál kinyitni. Amikor feszegeti az ajtót egy pillanatra látjuk, hogy a bent található időmérőszerkezet 4 percet mutat.
Pár másodperccel később sikerül Xaviernek kinyitnia az ajtót, de akkor már az óra 2:58-at mutat. Ennyi ideje van hátra Xaviernek, hogy megkeresse a kulcsot a tűk között. A fickó azonban ahelyett, hogy maga mászna a gödörbe, beledobja Amandát.
A nő egész teste tele van tűkkel. A hátán azonban egyszer két tű is látszik,
máskor viszont csak egy.  Arról nem is beszélve, hogy a tűk egyszer így, máskor úgy állnak. Amanda pokoli kínt áll ki, de megtalálja a kulcsot. Xavier viszont elejti azt, így nem sikerül időben kinyitnia a zárat. Amandának Daniel segít kimászni a gödörből.

A karján a tűk sebeket ejtenek,
de ezek a sebek a film folyamán néha eltűnnek. Közben Xavier visszamegy a szekrényhez és a legelső hulla tarkóján talál egy számot. Így már egyből értelmet nyert Jigsaw mondata, miszerint a számok az elméjük mögött vannak. Ezen felbuzdulva gyorsan megöli Jonast, majd a még életben maradottak keresésére indul.

Eközben Matthews nyomozó egyre kevésbé bírja a feszültséget. Kikelve magából nekiesik Jigsawnak.

Amikor felborítja a férfit, jól látszik, hogy csak egy bábu az, ami elesik.

Addison a következő játékos. Adott egy doboz két nyílással, a csel pedig az, hogy ha egyszer belenyúlsz, többé már nem szeded ki onnan a kezedet.
Ebből a szemszögből sokkal kevesebb ellenanyag van a tűben,
mint ami a közeli képen látszik. Xavier már úgy talál rá Addisonra, hogy mind a két keze be van szorulva a dobozba. Nem jelent neki gondot, hogy megnézze a lány tarkóján levő számot, ami a kilences.
A szám úgy van írva, hogy ha fordítva nézzük, akkor akár hatos is lehet.

Közben Amanda és Daniel együtt menekül ki a házból egy fürdőszobába, ami nem más, mint az a szoba, ahol annak idején Dr. Gordon otthagyta a lábát. Xavier utánuk megy és azért, hogy túlélje a játékot levágja a saját nyakáról a bőrt. Ami teljesen felesleges, hiszen a képen is jól látszik, hogy semmilyen szám sem volt írva Xavier tarkójára.

Amíg magát nyúzza, lepereg előtte a többiek száma, köztük a kilences is.



A bökkenő csupán csak az, hogy ezt a kilencest ilyen egyenes szárral, már kevésbé néznénk hatosnak.

Xavier azonban semmi hasznát nem tudja venni a számoknak, mert Daniel elvágja a fűrésszel a torkát. Amanda és Daniel túléli a borzalmakat, Eric Matthews viszont csapdába esik. Tökéletes vég egy újabb rész kezdetéhez.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sorsoska33 2009.06.05. 19:24:56

Szerintem az nem baki hogy megnyúza magát hollott semi értelme nincsen mert hát kimondta meg neki hogy nincsen a tarkóján szám?

CaT 2009.06.06. 11:38:40

@sorsoska33: ismered azt a szót, hogy irónia?? Télleg nem baki, hogy kivágta a nyakán a bőrt, nem is az a lényeg, hanem az, hogy nem volt ott szám!!!

Fejlődő Szervezet 2009.06.11. 18:48:09

A röntgenfelvételt tarthatja fordítva is, nem? A hátát nézi.
süti beállítások módosítása