Dirty dancing

Címkék: film mozi oscar bakik kulisszatitkok

2009.04.25. 17:30

Sajnálom, hogy ilyen sokáig film és baki nélkül maradtatok, de kárpótlásul itt van egy olyan sztori, amit azt hiszem, hogy mindenki ismer. Aki meg eddig nem látta, az valószínűleg megnézte múlt hét szombaton (április 18.) este. Most ennek az Oscar-díjas alkotásnak olvashatjátok el a bakijait.

Az indítást jónak találom, mert régi idők táncjelenete alatt szólal meg egy hang, amivel már hangulatot teremtenek. Aztán ahogy távolodik a kép, látunk érkezni egy autót, amiben a Houseman család ül. A főszereplő lánytól megtudjuk, hogy Babynak becézték őt 1963 nyarán, amikor három hetet a Kellerman fogadóban töltöttek.
A szálloda tulajdonosa, Max Kellerman szívélyesen üdvözli őket, és felhívja a figyelmüket arra, hogy nemsokára kezdődik a táncóra a legjobb táncosnővel, Pennyvel. Baby kora este körülnéz a főépületben. A konyhában Max a személyzetet oktatja, amit Baby kihallgat. Megérkezik a jóképű és vagány Johnny, aki Babyt azonnal lángra lobbantja.

Az esti mulattságon Baby a tulaj unokájával, Neillel táncol, az idős Tito Suarez zenéjére. A zenekar dobján található Ludwig logot az 1970-es években mutatják be, kár, hogy a film 1963-ban játszódik.

 

Baby tánc közben Neiltől Johnny és Penny felől érdeklődik, és megtudja, hogy ők táncosok, azért vannak, hogy szórakoztassák a vendégeket. Neil később arra kéri Babyt, hogy segítsen neki a bűvészkedésnél.


A lányt beleteszik egy dobozba és kettéfűrészelik. Láthatjuk, ahogy ő nézi a dobozból az embereket.

A bökkenő csupán az, hogy attól még, hogy az oldalán fekszik, normális szemszögből kellene látnia a nézőközönséget.

Már elég késő van, amikor Baby a személyzet szállásrészére téved. Találkozik Johnny unokatestvérével, Billyvel, akinek segít felcipelni a dinnyéket. Fent végignézi Johnny és Penny táncát, majd kap egy kis táncleckét Johnnytól. Másnap a parókapróbáról Baby nővérét, Lisát elcsábítja az egyik pincér, Robbie. Baby viszont kénytelen szembesülni azzal a ténnyel, hogy Vivian Pressman, egy középkorú férjezett nő nyomul Johnnyra. A teraszról végül Neillel megy el sétálni és látja, ahogy Lisa és Robbie vitatkozik. Neil beviszi a konyhába vacsorázni és Baby észreveszi, hogy Penny a sarokban összekucorodva zokog. Kiderül, hogy Penny terhes Robbie-tól, aki azt akarja, hogy vetesse el a gyermeket. A gond kettős, először is nincs rá pénzük, aztán pedig az abortuszra akkor kaptak időpontot, amikor éppen Johnnyval kellene egy másik hotelben táncolniuk. Baby az apjához fordul segítségért, a pénzt pedig még aznap este elviszi Pennynek. A lány nagyon szeretne segíteni Pennyn így elvállalja, hogy megtanulja a táncot és fellép helyette. Ezután néhány képkockán keresztül figyelemmel kísérhetjük, hogy Johnny és Penny hogyan tanítja Babyt táncolni. Nem feltűnő, de az egyik ilyen jelentben már régen szól a Hungry eyes című szám, amikor Penny bekapcsolja a rádiót. Két nappal a fellépésük előtt még Baby nem tudja az emelést. Johnny a természetet használja fel arra, hogy az emeléshez elég felkészült legyen a lány.


Esőben futnak ki a kocsihoz, de pechjükre Johnny bezárta a kulcsot.

Azonban semmi probléma, Johnnyboy átsétál az esőből a napsütésbe kihúzni egy cölöpöt a földből, amivel betöri a kocsi ablakát.


Mutatják közelről, ahogy az ablak berepedezik, ami a következő jelenetben érdekes módon egy öklömnyi lyukká alakul.

Elérkezik a csütörtök. A mambó végén a színpadról kiszúrják a Schumacher házaspárt, akik szintén a Kellerman szálloda lakói. Arra kell visszamenniük a fogadóba, hogy Penny nagyon rosszul van. Baby elrohan az apukájáért, aki segít a nőn. Dr. Houseman egyből összerakja a kockákat és megharagszik a lányára, amiért nem volt hozzá őszinte; Johnnyt pedig még arra sem méltatja, hogy kezet fogjon vele, mert azt hiszi, hogy ő az elvetetett gyermek apja. A doktor eltiltja a lányát ettől a társaságtól. Baby azonban átmegy Johnnyhoz, lelkiznek egyet, majd ágyba táncoljuk magukat.
Másnap a doktor haza akarja vinni a családját, viszont Lisa énekel a záróbulin, így maradnak. Ezt az estét Baby újra Johnnyval tölti. Arra a kérdésre, hogy hány nője volt, Johnny kimászik az ágyból, Baby pedig felül benne.

A takaró elfedi a mellét, de a következő jelenetben, amikor Johnny visszamegy hozzá és leül az ágy szélére, akkor a takaró már a derekán van.

A csókolózás közben ráborulnak az ágyra, és egy pillanatra kilátszik Baby bugyija. Ennyit az ágy - és szexjelenetekről.


A következő napon együtt táncolnak és feljön hozzájuk Neil, hogy bejelentse, most nem a mambó lesz a zárótánc. Johnny kiakad, még Babyvel is összevesznek, mert Johnny úgy érzi, Baby nem akarja, hogy kiderüljön, ők együttvannak. Baby felszalad Johnny házához, hogy beszélgessenek, a tornácon összebújnak, amit Robbie meglát.

Gúnyolódni kezd, mire Johnny megveri. A verekedés olyan lendületesre sikeredik, hogy kioldódik az öve, pedig amikor még a tornácon állt az be volt dugva.

Lisa a záródalra készül, Baby pedig díszletfestegetés közben figyeli, ahogy Vivian felajánlkozik Johnnynak, aki természetesen visszautasítja. A hölgy viszont nem marad hancur nélkül, hiszen Robbie mindig kapható egy kis etyepetyére. Robbie ajtaján található törölközi pedig jelzi azt, hogy éppen foglalt.


Ha ezt a jelzést szegény Lisa ismeri, akkor tuti nem nyit be a szobába, és akkor talán a törölköző is végig a kilincsen marad.

Baby viszont egy újabb kellemes estét tölt Johnnyval. Amikor búcsúzkodnak, Vivan meglátja őket, és hogy bosszút álljon Johnnyn, azt mondja Maxnek, hogy valószínűleg Johnny volt az, aki lopott a férjétől. Baby védelmébe veszi Johnnyt, de nem akarnak hinni neki, így bevallja, hogy a férfival töltötte az estét. A következő jelenetben a doki morcosan ücsörög a teraszon és Baby odamegy hozzá elnézést kérni, meg beszélgetni.

Hol az apát, hol pedig a lányt mutatják. A férfinak viszont szinte minden jelenetben másképp áll a gallérja.

Az igazság végül kiderül, mert a Schumacher házaspárnál megtalálják a sok pénztárcát. Viszont Johnnynak így is mennie kell. A búcsúzás után beszáll a kocsiba, halljuk a kocsi beindításának hangját, viszont Johnny a kormányt fogja közben. A slusszkulcshoz mikor nyúlt?


Eljön a záróbuli ideje. A partin énekel Lisa, szerepelnek a pincérek is. A doktor úr pénzt ad Robbie-nak az ösztöndíjához, de a fiú lebuktatja saját magát, miszerint az övé volt Penny meg nem született gyereke. Baby apja azonnal visszaveszi a borítékot Robbie-tól.

Ezután Maxet és Titot látjuk, ahogy az idő múlásáról beszélgetnek a színpad szélénél a paraván előtt.

Mégis amikor Max feljön a színpadra, a paraván mögül érkezik.

Hamarosan Johnny is betoppan a bulira. Kioktatja a doktort, hogy Babyt senki nem ültetheti a sarokba, sőt felviszi a lányt a színpadra és eltáncolják a mambót. A zárótáncnak van egy olyan része, ahol Johnny leugrik a színpadról.

A haja először még szépen fésült,


két másodperccel később viszont a haja vizesnek tűnik, és a homlokára tapad.

A végső nagy buli pedig még a székeket is fellelkesítette, ugyanis kitáncolnak a nézőtérről, mert ugyan korábban azokon ült a közönség, az össznépi táncjelenetkor már nyomuk sincs.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejlődő Szervezet 2009.04.27. 19:21:15

Patrik Svájc, ahogy a tudatlan rajongólánykák nevezték anno.

kdepi01 2009.05.03. 00:15:23

nagyon lecsökkent a kommentelések száma,
de ne add fel, van még sok olyan film amiben szembetűnőbb/érdekesebb bakik vannak :D

CaT 2009.05.03. 13:00:43

@kdepi01: nem adom/adtam fel, csak most kevesebb időm volt foglalkozni a bloggal.
Egyébként kíváncsi vagyok rá, hogy milyen filmeknek olvasnátok el szívesen a bakijait. Kommentbe várom a javaslatokat, kéréseket, írjátok nyugodtan, amit tudok, teljesítek. :D

kurvaeg 2009.05.04. 19:19:37

halálos fegyver bármelyik bakijaira kiváncsi lennék

kdepi01 2009.05.06. 12:34:06

mátrix többi része, meg vmi horrort is

pörkölt 2009.05.10. 13:07:51

tényleg ... mondjuk az egyik fűrész
mondjuk lehetne az első, mert azt látták a legtöbben.

CaT 2009.05.12. 20:41:07

nagyon örülök a javaslatoknak, m így legalább látom, hogy milyen igények vannak és kik azok, akik olvassák a blogot :D

vasi87 2009.05.15. 11:21:55

olvasnánk, csak sajna nincs mit. 3 hete volt legutóbb post :(

b2 2009.05.15. 17:42:25

jah! gyühetne post!

honeybunny 2009.05.15. 17:55:02

Az a fasza, hogy három hete majdnem minden nap megnézem az oldalt, de semmi új. Így kell blogot csinálni, az elején 50-60 komment egy hírhez, most meg kb senki nem nézi. GRATT!!!

pörkölt 2009.05.15. 21:18:08

örülj neki, hogy legalább van egy ilyen blog!Ahogy gy. feri mondaná: El lehet innen menni!:P

kdepi01 2009.05.17. 21:08:53

@x_X: igen :D fűrészek is jöhetnek :D

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2009.05.17. 21:49:50

most találtam a blogra, és nagyon tetszik
csak így tovább :) (illetve lehetne gyakrabban bejegyzés)

Lolyta 2009.05.18. 15:18:18

nem akarok siettetni senkit de már majdnem 1 hónapja nem volt post
süti beállítások módosítása